O Ντάρα Κοσροβσάχι στο τιμόνι της Uber, με ένα σωρό προβλήματα...

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Expedia Inc. Ντάρα Κοσροβσάχι είναι ο νέος επικεφαλής της Uber Technologies, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου χηρεύει επί περίπου δυο μήνες, μετά την παραίτηση του Τρέιβις Κάλανικ, κατόπιν "εντόνων πιέσεων των μετόχων", λόγω της εμπλοκής του ονόματος της Uber σε μια σειρά υποθέσεων που έχουν οσμή

σκανδάλου.

Ο Κοσροβσάχι αποτέλεσε την τελική επιλογή της εταιρείας, μετά από εξέταση πολλών υποψηφιοτήτων όπως ο Μεγκ Ουίτμαν της Hewlett Packard και ο Τζέφρι Ίμλετ της General Electric. Ο νέος "καπετάνιος" της Uber είναι, μεταξύ άλλων, διακεκριμένο στέλεχος των αμερικανικών επιχειρήσεων που ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρο της χώρας Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν κρύβει την προτίμησή του σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, όπως η Alphabet.

Τα προβλήματα που θα αντι9μετωπίσει ο νέος επικεφαλής, είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Η Uber έχει αντλήσει πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια από ιδιώτες επενδυτές, κι όμως προγραμματίζει ακόμα μια μη προγραμματισμένη δημόσια προσφορά, ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων απωλειών που εμφανίζει η εταιρεία. Με ποια κριτήρια, λοιπόν, επελέγη, δοθέντος ότι δεν βρίσκεται ανάμεσα στους πιο "προβεβλημένους" CEO's της αμερικανικής επικαιρότητας; Πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι "μέτρησε" η επιτυχής εξισορρόπηση, ως επικεφαλής της Expedia, αντίρροπων κατευθύνσεων μιας σειράς εταιρειών που πέρασαν στον έλεγχό της, κυρίως μέσω εξαγορών, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο και την τεχνολογία για να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις της εταιρείας.

Ο νέος επικεφαλής της Uber είναι 48 ετών, Αμερικανός γεννημένος στο Ιράν κι απόφοιτος του τμήματος μηχανικών του Brown University. Αναμένεται να αποδεχθεί κι επισήμως εντός λίγων ωρών την πρόταση της Uber.

Keywords
Τυχαία Θέματα