O Oμπάμα κατακρίνει την αντιμετώπιση του Τύπου στην Τουρκία


Στα «λουκέτα» σε εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων που ασκούν κριτική στην τουρκική κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στον Τύπο στην Τουρκία, καλώντας τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μην ακολουθεί στρατηγική καταπίεσης και να μην φιμώνει την δημοκρατική δημόσια συζήτηση στη χώρα του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ομπάμα

δήλωσε πως η συνεργασία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ ήταν κρίσιμη για μία σειρά διεθνών θεμάτων παρά τις διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Νομίζω πως η προσέγγιση που έχουν απέναντι στον Τύπο θα μπορούσε να οδηγήσει την Τουρκία σε ένα μονοπάτι το οποίο θα ήταν πολύ ανησυχητικό. Ο Ερντογάν ανέλαβε την εξουσία με την υπόσχεση της δημοκρατίας και η Τουρκία ιστορικά έχει υπάρξει χώρα βαθιάς ισλαμικής πίστης που έζησε δίπλα-δίπλα στο νεωτερισμό και σε μία σταδιακή ανοιχτή οπτική. Και αυτή η κληρονομιά πρέπει να ακολουθηθεί, και όχι η στρατηγική που εμπεριέχει καταπίεση της ενημέρωσης και την φίμωση της δημοκρατικής δημόσιας συζήτησης», δήλωσε ο Ομπάμα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα