O Kόρμπιν θα παρουσιάσει τις βλέψεις του για μία Βρετανία μετά το Brexit

Ο Jeremy Corbyn παραθέτει, σήμερα, την άποψή του για τη... μετα-Brexit Βρετανία, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τους κριτικούς οι οποίοι τον κατηγορούν πως μετατρέπει το κόμμα των εργατικών σε κάτι που δεν μπορεί να εκλεγεί.

Μιλώντας στα κεντρικά του Bloomberg στο Λονδίνο, όπου πριν από τρία χρόνια ο David Cameron είχε υποσχεθεί για πρώτη φορά το δημοψήφισμα

το οποίο του κόστισε την πρωθυπουργία, ο Corbyn θα θέσει τις βάσεις για μία νέα σχέση με την Ευρώπη, ενώ αναφέρει πως το "Leave" ήταν μία καταδίκη του οικονομικού μοντέλου των Συντηρητικών. Επίσης υπογράμμισε πως δεν υποστηρίζει την επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Η μετριασμένη υποστήριξη υπέρ του Remain, του Corbyn, πριν το δημοψήφισμα είχε προκαλέσει αντιδράσεις πως ο ίδιος είχε αποτύχει στο να πείσει τους ψηφοφόρους των Εργατικών προς παραμονή στην ΕΕ. Αν και η υποστήριξη που δέχεται από την βάση των ψηφοφόρων παραμένει μεγάλη, η ηγεσία του έχει διχάσει το κόμμα, αφού ο ίδιος αρνήθηκε να παραιτηθεί όταν έχασε μία ψήφο εμπιστοσύνης και οδήγησε το κόμμα σε εσωκομματικές εκλογές τις οποίες και αναμένεται να κερδίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα