Netflix: Επανεξετάζει την επένδυση στην πολιτεία της Γεωργίας αν ισχύσει ο νόμος περί εκτρώσεων

Η Netflix θα συνεχίσει προς το παρόν τις παραγωγές της στην πολιτεία της Γεωργίας εν μέσω της διαδικασίας ψήφισης νόμου περί αμβλώσεων, που απαγορεύει την διακοπή της εγκυμοσύνης μετά από ένδειξη καρδιακού παλμού.

Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την επένδυσή της στην πολιτεία αυτή, σε περίπτωση που ισχύσει ο εν λόγω νόμος. Η δήλωση αυτή είναι αποτέλεσμα αντιδράσεων εργαζομένων στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης οι οποίοι και γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να σταματήσουν να εργάζονται στην συγκεκριμένη πολιτεία λόγω του νόμου.

«Έχουμε πολλές γυναίκες που εργάζονται σε παραγωγές στη Γεωργία, τα δικαιώματα των οποίων, μαζί με εκατομμύρια άλλα, θα περιοριστούν αυστηρά από αυτόν τον νόμο», δήλωσε ο επικεφαλής παραγωγής περιεχομένου της Netflix Ted Sarandos . «Γι 'αυτό θα συνεργαστούμε με την ACLU και με άλλους για να την καταπολεμήσουμε στο δικαστήριο. Δεδομένου ότι η νομοθεσία δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, θα συνεχίσουμε να κινηματογραφούμε εκεί - ενώ παράλληλα υποστηρίζουμε συνεργάτες και καλλιτέχνες που επιλέγουν να μην το κάνουν. Πάντως, σε περίπτωση που θα τεθεί σε ισχύ, η νομοθεσία, θα επανεξετάσουμε ολόκληρη την επένδυσή μας στη Γεωργία».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία οικονομική χρήση οι κρατικές πιστώσεις φόρου έως και 30% της πολιτείας της Γεωργίας είχαν ως αποτέλεσμα την παραγωγή άνω των 450 ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών. Οι παραγωγές αυτές συνεισέφεραν στην οικονομία της πολιτείας 4,5 δισ. δολάρια σε μισθούς και ημερομίσθια ενώ το γενικότερο οικονομικό όφελος από τις δραστηριότητες της Netflix ήταν πάνω από 9,5 δισ. δολάρια. Μερικές από τις παραγωγές αυτές ήταν τα "Black Panther" και "Avengers: Infinity War" της Disney, το "The Walking Dead" της AMC και το "Ozark" της Netflix.

Keywords
Τυχαία Θέματα