Nestle: Πτώση πωλήσεων στο εννιάμηνο

Η Nestle ανακοίνωσε ότι αναμένει υποχώρηση κατά 40-60 μονάδες βάσης στο οργανικό περιθώριο το 2017, λόγω υψηλότερων κοστών αναδιάρθρωσης, που πραγματοποιείται σε ταχύτερους ρυθμούς.

Η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ετήσιες οργανικές πωλήσεις της θα έπρεπε να αυξηθούν κατά 2,6% στο εννιάμηνο. Ωστόσο, η μεγαλύτερη εταιρεία

τροφίμων στον κόσμο ανακοίνωσε ότι τα υφιστάμενα περιθώρια κέρδους, που εξαιρούν κόστη από κλείσιμο εργοστασίων και άλλες χρεώσεις από την αναδιάρθρωση, αναμένεται να βελτιωθούν.

Πιο αναλυτικά, ανακοινώθηκε αύξηση οργανικών πωλήσεων 2,6%, ελαφρώς υψηλότερη από τις εκτιμήσεις για 2,5%, μείωση 0,4% στις συνολικές πωλήσεις στα 65,3 δισ. ελβετικά φράγκα από 65,51 δισ. φράγκα πριν από ένα χρόνο, αύξηση οργανικών πωλήσεων 0,8% στις ανεπτυγμένες αγορές και 5,1% στις αναδυόμενες.

Όπως δήλωσε ο CEO, Francois-Xavier Roger, διατηρούμε τις προβλέψεις μας για τα συνολικά αναδιαρθρωτικά κόστη στα 2,5 δισ. ευρώ ως το 2020.
Παράλληλα, ο Roger είπε πως η πώληση των δραστηριοτήτων ζαχαροπλαστικής της Nestle θα πραγματοποιηθεί ως τα τέλη του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα