Nestle: Αύξηση πωλήσεων για το α' τρίμηνο λόγω Nescafe και Nespresso

H Nestle, Νο 1 εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, ανακοίνωσε αύξηση στις πωλήσεις α' τριμήνου που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς, όπως σημειώνει το Bloomberg, Nescafe και Nespresso έλαβαν ώθηση

από το μάρκετινγκ καταφέρνοντας να επισκιάσουν τους αντιπάλους τους στον τομέα του καφέ.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,9% σε οργανική βάση, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία με έδρα στην Ελβετία. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 3,6%, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Η Nestle αναμένει «επιπλέον ώθηση» κατά το β' εξάμηνο του έτους, ανέφερε σε αναλυτές ο CFO της εταιρείας, Francois-Xavier Roger.

Όπως και οι ανταγωνιστές της, η Nestle βρίσκεται αντιμέτωπη με βραδύτερη ανάπτυξη και πιο απαιτητικούς καταναλωτές στις αναπτυσσόμενε αγορές, κυρίως στην Κίνα, ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατάφερε να κερδίσει μερίδιο αγοράς στις περισσότερες κατηγορίες και επιχειρήσεις.

Σε αριθμούς, οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 20,9 δισ. ελβετικά φράγκα, η οργανική ανάπτυξη σημέιωεσ επιβράδυνση 3,9% από 4,2% πέρυσι.
Παράλληλα, η Nestle ανακοίνωσε αύξηση 3% του όγκου πωλήσεων, ελαφρώς καλύτερα από την ανταγωνίστρια Unilever που κινήθηκε στο 2,6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα