Nέο deal στον τουρισμό με συνολική επένδυση 110 εκατ. ευρώ

Της Στεφανίας Σούκη

Ο πεντάστερος τουρισμός μπορεί σε αυτή τη συγκυρία να προσελκύει κεφάλαια και το αποδεικνύει.

Ετσι, ένα ακόμη deal με πρωταγωνιστές τον όμιλο Χανδρή και την αλυσίδα Ikos Resorts, το κοινό σχήμα που έχει δημιουργηθεί με τη συμμετοχή κεφαλαίων των Oaktree Capital Management, Goldman Sachs

Asset Management, Hermes GPE κ.τ.λ. και των επιχειρηματίων Σ. και Α. Ανδρεάδη ''έκλεισε''. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την εξαγορά από την αλυσίδα Ikos των δύο μονάδων του ομίλου Χανδρή στην Κέρκυρα με στόχο τη δημιουργία μίας ενιαίας μονάδας Ikos συνολικής δυναμικότητας 410 δωματίων, ενώ το ύψος της επένδυσης αντιστοιχεί, στο σύνολό της, στα 110 εκατ. ευρώ.

Τα δύο ξενοδοχεία του ομίλου Χανδρή στην Κέρκυρα είναι το Corfu Chandris Hotel & Villas και το Dassia Chandris Hotel & Spa, στην περιοχή της Δασιάς έξω από την πόλη της Κέρκυρας και μόλις 11 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο του νησιού. Το επενδυτικό σχήμα της Ikos είχε γνωστοποιήσει ήδη από τις αρχές του έτους την πρόθεσή του για περαιτέρω επενδύσεις, σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς με διεθνές αεροδρόμιο (σ.σ. εκτός της Χαλκιδικής όπου ήδη τα brands της Sani και Ιkos έχουν ισχυρή παρουσία). Mάλιστα, με την ανακοίνωση του νέου ξενοδοχειακού σχήματος στις αρχές του 2016, η διοίκηση είχε προαναγγείλει ότι βασικός στόχος είναι η ενίσχυση των ξενοδοχειακών brands Sani και Ikos, με ένα αρχικό πλάνο ύψους 200 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας και η δημιουργία έως και 1.000 νέων θέσεων εργασίας. Το Corfu Chandris Hotel & Villas και το Dassia Chandris Hotel & Spa φαίνεται ότι πληρούν ακριβώς τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τη διοίκηση των κ.κ. Σταύρου Ανδρεάδη, Ανδρέα Ανδρεάδη και Μάθιου Γκουίλεμιν, που ''τρέχουν'' τις ξενοδοχειακές μονάδες της Sani και της Ikos. Σημειωτέον ότι για τις εξελίξεις έχουν ενημερωθεί και οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων του ομίλου Χανδρή με συγκεκριμένο πλάνο για την περίοδο, κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η ανακαίνιση των μονάδων.

Από πλευράς του ομίλου Χανδρή, που αποτελεί έναν από τους ισχυρούς ξενοδοχειακούς παίκτες της εγχώριας αγοράς, έχοντας στην ιδιοκτησία του πέντε μονάδες συνολικής δυναμικότητας 2.500 κλινών (The Metropolitan στην Αθήνα, The Met στη Θεσσαλονίκη, Corfu Chandris Hotel & Villas, Dassia Chandris Hotel & Spa στην Κέρκυρα, Chios Chandris στη Χίο), ο σχεδιασμός στο αμέσως προσεχές διάστημα περιλαμβάνει την ανακαίνιση της πεντάστερης μονάδας στη Λ. Συγγρού αξίας 15 εκατ. δολαρίων. Η ανακαινισμένη μονάδα, με ένα πλάνο εργασιών έως τις αρχές του 2018, θα φέρει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών την ταμπέλα της Marriott, μετά τη συμφωνία που ανακοινώθηκε μεταξύ των δύο πλευρών τον περασμένο Οκτώβριο.

Από πλευράς της αλυσίδας Ikos, αποδεικνύεται στην πράξη η πλέον δραστήρια το τελευταίο διάστημα στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, όσον αφορά τις επενδύσεις σε μεγάλες μονάδες, αν ληφθεί υπόψη ότι πέραν της εξαγοράς της Κέρκυρα, η εταιρεία που ελέγχει τα ήδη επιτυχημένα Ikos Oceania και Ikos Olivia στη Χαλκιδική, έχει δρομολογήσει για τις διαδικασίες την ένταξη στο χαρτοφυλάκιό της ενός νέου Ikos resort, στο πρώην Club Mediterranee στην Κώ, το οποίο παραμένει κλειστό τα τελευταία 4 χρόνια. Επιπλέον, και το Ιkos Oceania, δυναμικότητας 298 δωματίων, αναβαθμίζεται με ένα συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των 11,2 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα