Munich Re: Κίνδυνος για τα κέρδη από τους τυφώνες Χάρβεϊ και Ίρμα

Η γερμανική Munich Re, η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι τυφώνες Χάρβεϊ και Ίρμα ενδέχεται να προκαλέσουν τη διαγραφή σχεδόν του 1/3 των κερδών της και η εταιρεία να χάσει τον στόχο για τα κέρδη του 2017.

«Τα δυο αυτά γεγονότα αναμένεται να οδηγήσουν σε υψηλές ασφαλισμένες ζημιές

που η αγορά και η Munich Re δεν μπορούν να αποτιμήσουν προς το παρόν» ανακοίνωσε η εταιρεία. «Παρά τις καλές επιδόσεις από τις αρχές του 2017 έως σήμερα, οι ζημιές από τον Χάρβεϊ και τον Ίρμα ίσως οδηγήσει στην απώλεια του στόχου για τα κέρδη», λόγω του υψηλού λογαριασμού αποζημιώσεων που θα κληθούν να καταβάλλουν οι εταιρείες του κλάδου.

Η Munich Re ανακοίνωσε ότι πιθανότατα θα ανακοινώσει ζημιές για το γ΄ τρίμηνο. Για το σύνολο της χρήσης, προηγουμένως ανέμενε κέρδη μετά από φόρους, 2-2,4 δισ. ευρώ.

Επίσης τόνισε πως οι αντασφαλιστικές και οι ασφαλιστικές δεν ήταν ακόμη σε θέση να προσδιορίσουν την επίδραση των δύο τυφώνων.

Η Munich Re ανακοίνωσε ότι η κεφαλαιακή της βάση παρέμεινε σταθερή ακόμη και μετά τους τυφώνες.

Η μετοχή της υποχώρησε έως και 1,5% στη Φρανκφούρτη και έφτασε στα 175,8 ευρώ. Στις αρχές της εβδομάδας οι ασφαλιστικές και οι αντασφαλιστικές έκαναν άλμα στις αγορές, καθώς εκτιμάται πως οι ζημιές από τους τυφώνες θα είναι τελικά μικρότερες από την αρχική πρόβλεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα