Modern στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Στο ωραιότερο σημείο της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, βρίσκεται το MODERN, ένα κομψό εστιατόριο που στεγάζεται στον τελευταίο όροφο του design ξενοδοχείου ATHENSWAS που έχουν αγαπήσει οι Αθηναίοι και οι διεθνείς επισκέπτες της πόλης.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2016 με τη φιλοδοξία να αποκτήσει κάτι περισσότερο από τουριστικό πρόσημο. Το MODERN έχει ως στόχο να αλλάξει

την αντίληψη του κοινού για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων. Επιθυμεί να ενώσει τη μαγειρική με το σύγχρονο design, να οικοδομήσει μια νέα εμπιστοσύνη στη φιλοξενία και στην απόλαυση του καλού φαγητού.

Το MODERN προσφέρει εξαρχής διακριτική απομόνωση και θέα που συναρπάζει, καθώς η Ακρόπολη βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από αυτό. Σε καλωσορίζει σε ένα σκηνικό που ορίζεται από λιτές γραμμές και ζεστές αποχρώσεις ενώ η γυάλινη οροφή αφήνει ανεμπόδιστη την θέα προς τον ουρανό όλες τις ημέρες του χρόνου.

Είναι σαφές ότι το εστιατόριο ακολουθεί την αισθητική και την βασική φιλοσοφία του ξενοδοχείου στο οποίο φιλοξενείται. Κι αυτό το κάνει ακόμα πιο γοητευτικό. Εμπνέεται από τα σπουδαία μνημεία της πόλης με τα οποία γειτνεύει, αλλά ταυτόχρονα εντάσσεται στο σύγχρονο περιβάλλον και προβάλλει το διεθνές πρόσωπο της Αθήνας.

Με γνώμονα αυτές τις αρχές και πηγαία δημιουργικότητα ο σύμβουλος γαστρονομίας Θέμης Παπαδόπουλος και ο executive chef Μιχάλης Μπίρτσιος δημιούργησαν ένα μενού που βαδιζει στα μανοπάτια της νέας μεσογειακής κουζίνας και χρησιμοποεί τις γαλλικές τεχνικές με ελληνικά προϊόντα. Υμνεί την ελληνική γεύση με διεθνείς γαστρονομικές ιδέες ενώ η εκλεπτυσμένη και δημιουργική απόδοση ενεργοποιεί τις αισθήσεις. Η pastry chef Βασιλική Πηλιανίδου, που προστέθηκε πρόσφατα στην ομάδα του MODERN, με κέφι και φαντασία δημιουργεί εξαιρετικά γλυκά που απογειώνουν την γαστρονομική εμπειρία.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και τα signature cocktails του MODERN που αποτελούν ξεχωριστό λόγο για να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τη νυχτερινή θέα προς τον βράχο της Ακρόπολης, τη φωτισμένη λεωφόρο και την επιβλητική πύλη του Αδριανού.

Κι αν κάποιοι επιθυμούν να παραμείνουν σε επαφή με τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το πολύχρωμο πλήθος που την κατακλύζει, στο ισόγειο του ATHENSWAS λειτουργεί η Brasserie Moderne, καθημερινά, προσφέροντας πρωινό αλλά και brunch το Σαββατοκύριακο. Τα design έπιπλα, η χρωματιστή ταπισερί και το αίθριο με τα αναρριχητικά φυτά στο πίσω μέρος εξασφαλίζουν την πιο στυλάτη ανάπαυλα μέσα στην ημέρα μας.

Τον σχεδιασμό του εστιατορίου και το art de la table έχει επιμεληθεί το STAGEDESIGNOFFICE και ο Σταύρος Παπαγιάννης.

Keywords
Τυχαία Θέματα