Minoan Group: Η απόφαση του ΣτΕ και οι προσδοκίες της διοίκησης για υπεραποδόσεις

Της Στεφανίας Σούκη

Την εκτίμηση ότι το επόμενο δωδεκάμηνο μπορεί να φέρει τις μεγαλύτερες υπεραξίες στην ιστορία του ομίλου, εκφράζει η διοίκηση της Minoan Group, πολύ περισσότερο εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της περασμένης εβδομάδας για την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας των προσφυγών κατά του Προεδρικού Διατάγματος για το μεγάλο τουριστικό project των 267,7 εκατ. ευρώ στη Σητεία της Κρήτης.

Σε

χθεσινό σημείωμά του προς τους μετόχους με αφορμή τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης κατά την περασμένη χρονιά, ο κ. Christopher Engleton (φωτ.) επισημαίνει ότι η εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου συνεχίζει τις επαφές για τη σύναψη joint ventures και για πιθανές συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με αλυσίδες διαχείρισης ξενοδοχείων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επενδυτές για την επένδυση στη Σητεία της Κρήτης. «Αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας», αναφέρει ο κ. Engleton, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση, σε συνεργασία και με συμβούλους, επεξεργάζεται σχέδιο για το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων που αφορούν τον τομέα των ταξιδίων και της ψυχαγωγίας.

Ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων θα φέρει ένα πιο ξεκάθαρο πλαίσιο λειτουργίας στο εσωτερικό της Minoan, η οποία αφενός θα εντατικοποιήσει τις επαφές για το project της Κρήτης. Αφετέρου, η εταιρεία θέλει να επεκταθεί σταδιακά και στο κομμάτι των εξαγορών ξενοδοχειακών μονάδων κυρίως στην Ελλάδα, για την εξασφάλιση πιο άμεσων εσόδων, δεδομένων και των μεγάλων καθυστερήσεων που έχει αντιμετωπίσει η επένδυση της Κρήτης λόγω δικαστικών προσφυγών και χρονοβόρων αδειοδοτικών διαδικασιών.

Ο επικεφαλής της Minoan Group εκφράζει την άποψη ότι με τη δημοσίευση της απόφασης από την ανώτατη δικαστική αρχή, «το 2017 μπορεί να φέρει πολύ καλύτερα νέα για τους μετόχους», θεωρώντας ότι με την άρση των δικαστικών εκκρεμοτήτων θα είναι πιο εύκολη η σύναψη συμφωνιών τόσο για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κρήτη όσο και για τυχόν νέες συμφωνίες στον ξενοδοχειακό τομέα στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα