Mega deal στις τράπεζες; Η Unicredit ενδιαφέρεται για συγχώνευση με την Commerzbank

Ενδιαφέρον για συγχώνευση με τη γερμανική Commerzbank έχει εκφράσει η ιταλική Unicredit, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Αν και οι συζητήσεις είναι σε πολύ αρχικό στάδιο, μια πιθανή συγχώνευση θα δημιουργούσε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, η Unicredit βρίσκεται σε αναζήτηση... συνεταίρου στην Ευρώπη και ήδη έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της στο Βερολίνο και τη γερμανική κυβέρνηση

η οποία κατέχει το 15% της γερμανικής τράπεζας.

«Η Unicredit έχει μιλήσει με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών» ανέφερε μια πηγή, προσθέτοντας ότι το ΥΠΟΙΚ είναι ανοιχτό στη συγχώνευση, η οποία θα πρέπει ωστόσο να γίνει μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου ανάκαμψης της Unicredit, δηλαδή σε δύο χρόνια από τώρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου πάντως, «διάφοροι επενδυτές έχουν επικοινωνήσει με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, για διάφορους λόγους. Πάντα λέγαμε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κρατήσει για πάντα το ποσοστό της Commerzbank και θέλει να πετύχει μια καλή συμφωνία για τους φορολογούμενους».

Keywords
Τυχαία Θέματα