MYTILINEOS: Συμφωνία με την NextChem για μονάδα παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου στην Ιταλία

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), και η NextChem, θυγατρική του ομίλου Maire Tecnimont S.p.A., υπέγραψαν σήμερα συμφωνία που δρομολογεί τις απαραίτητες μελέτες και διαδικασίες για την κατασκευή μονάδας «πράσινου» υδρογόνου, μέσω ηλεκτρόλυσης,

στην Ιταλία. Η MYTILINEOS, μέσω του Τομέα RSD, κατέχει ηγετική θέση στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών και υβριδικών έργων μεγάλης κλίμακας, και στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες συνολικής εγκατεστημένης ισχύος άνω των 1 GW.

Η NextChem, θυγατρική της Maire Tecnimont, δραστηριοποιείται στον τομέα «πράσινης» χημείας και «πράσινων» τεχνολογιών για την ενεργειακή μετάβαση. Βάσει της Συμφωνίας, ο Τομέας RSD της MYTILINEOS θα αξιοποιήσει την εξειδίκευση της NextChem και του Ομίλου Maire στις τεχνολογίες υδρογόνου, για να αναπτυχθεί στον εν λόγω τομέα.

Το Έργο δύναται να μετατρέπει την παραγόμενη ενέργεια από μια φωτοβολταϊκή μονάδα MYTILINEOS σε «πράσινο» υδρογόνο και να παρέχει στους τοπικούς αποδέκτες έναν εναλλακτικό φορέα ενέργειας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, που συμβάλλει ουσιαστικά και δυναμικά στην απολιγνιτοποίηση ακόμη και των πιο δύσκολων βιομηχανικών τομέων. Η MYTILINEOS σκοπεύει να επεκτείνει την πρακτική αυτή και σε άλλες φωτοβολταϊκές μονάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς κινούνται τώρα οι τιμές για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα

Το τέλος των lockdowns: Η αργή επιστροφή της Ευρώπης στην κανονικότητα

Ρέτσος: Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν

Keywords
Τυχαία Θέματα