MNI: Η συμφωνία με το ΔΝΤ μπορεί να καθυστερήσει ως το τέλος του 2016

Η συμφωνία του ΔΝΤ με την Ελλάδα μπορεί να τραβήξει περισσότερο απ' ότι περιμένουμε, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο, MNI, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, υπάρχουν αμφιβολίες ακόμα και για το αν το Ταμείο θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο τέλος της χρονιάς, καθώς οι αξιωματούχοι του πιέστηκαν να δεχτούν μια κατ' αρχήν συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup παρά τις αντιρρήσεις

τους για την ασαφή απόφαση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Όπως δήλωσε μια από τις πηγές, η συμφωνία στο Eurogroup ήταν περισσότερο «πολιτική παρά τεχνική», αφού οι Ευρωπαίοι θέλησαν να λύσουν γρήγορα το ελληνικό πρόβλημα, ενόψει του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Όμως η λύση του προβλήματος είναι μόνο προσωρινή και το Ταμείο θα πρέπει να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μόνο εφόσον συντάξει τη δική του έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, μέχρι το τέλος του έτους, η οποία αναμένεται ότι θα ξαναφέρει στην επιφάνεια το «χάσμα» μεταξύ των δανειστών για την επίλυση του θέματος.

Σημειώνεται ότι μια τέτοια καθυστέρηση μπορεί να έχει αρνητικές επιπλοκές για τα ελληνικά ομόλογα, και να αναβάλλει την απόφαση της ΕΚΤ για την επαναφορά του waiver.

Keywords
Τυχαία Θέματα