Lockdown – Βρετανία: Τα «κλειδιά» της άρσης των περιοριστικών μέτρων

Στις 21 Ιουνίου 2021 η Μεγάλη Βρετανία θέλει να βάλει τέλος στο lockdown. Το σχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού αποτελείται από τέσσερα στάδια με ημερομηνίες – «κλειδιά»: 8 και 29 Μαρτίου, 12 Απριλίου, 17 Μαΐου και 21 Ιουνίου.

Επειτα από κάθε στάδιο θα μεσολαβεί διάστημα 5 εβδομάδων, καθώς απαιτούνται 4 εβδομάδες ώστε

να φανούν οι επιπτώσεις της χαλάρωσης των μέτρων και να αναλυθούν τα δεδομένα, καθώς και μια εβδομάδα περιθώριο για την ενημέρωση του βρετανικού λαού.

Όπως επισήμανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για την εφαρμογή κάθε σταδίου θα δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα «στα δεδομένα και όχι στις ημερομηνίες».

Οι τέσσερις προϋποθέσεις για την εφαρμογή των σταδίωνΗ ομαλή διεξαγωγή του εμβολιαστικού προγράμματοςΣτοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι τα εμβόλια μειώνουν τη θνησιμότητα και τον αριθμό των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ.Η μεταδοτικότητα του ιού δεν οδηγεί σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομείαΟι νέες μεταλλάξεις του ιού δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το σχέδιο άρσης περιορισμώνΠοια θα είναι τα τέσσερα στάδια

Πρώτο στάδιο: Από τις 8 Μαρτίου, πλήρες άνοιγμα όλων των σχολείων με όλες τις εξωτερικές σχολικές δραστηριότητες. Συνάντηση δύο ατόμων σε εξωτερικούς χώρους για οποιαδήποτε δραστηριότητα, όπως καφέ ή πικνίκ. Από τις 29 Μαρτίου, εξωτερικές συναντήσεις για μέχρι 6 άτομα ή παραπάνω αν είναι από διαφορετικά νοικοκυριά. Εξωτερικές δραστηριότητες, όπως τέννις ή μπάσκετ και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Δεύτερο στάδιο: Από 12 Απριλίου, ενεργοποιείται η οικονομία με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, των γυμναστηρίων, των κέντρων προσωπικής φροντίδας.

Τρίτο στάδιο: Από 17 Μαΐου, άνοιγμα ξενοδοχείων και εσωτερικών χώρων διασκέδασης, όπως σινεμά, θέατρα, μουσεία, παμπ.

Τέταρτο στάδιο: Από 21 Ιουνίου, πλήρης άρση όλων των περιορισμών κοινωνικών επαφών.

Διαβάστε ακόμη: 

Τι περιέχει ο φάκελος της Lockheed για τις 4 φρεγάτες, τα ελληνικά ναυπηγεία και την ενδιάμεση λύση 

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών – Πάνω από €26,1 δισ. οι προσφορές για το 30ετές ομόλογο (Upd) 

Κομισιόν: Υιοθετείται η πρόταση για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού (pic)

Keywords
Τυχαία Θέματα