Kρήτη, Αθήνα, Κέρκυρα στις τοπ επιλογές των Βρετανών το φετινό καλοκαίρι

Της Στεφανίας Σούκη

Οι πλέον ανερχόμενοι τουριστικοί προορισμοί για τους Βρετανούς φέτος το καλοκαίρι βρίσκονται στην Ελλάδα: Κρήτη, Αθήνα και Κέρκυρα είναι οι τρεις ελληνικοί προορισμοί που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις

των Βρετανών ταξιδιωτών για το καλοκαίρι του 2017 σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά.

Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία ανάλυση της Sojern για τις τουριστικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας. Η εταιρεία πραγματοποιεί αναλύσεις ως προς τις προθέσεις των ταξιδιωτών με βάση την επεξεργασία των στοιχείων από συνολικά 350 εκατομμύρια προφίλ ταξιδιωτών διεθνώς, ενώ η τελευταία έρευνα αφορά μόνο τα προφιλ της γαλλικής και βρετανικής τουριστικής αγοράς.

Με βάση λοιπόν την ανάλυση της Sojern, η Ελλάδα περιλαμβάνεται και στην πεντάδα των σημαντικότερων αγορών για τους Βρετανούς, είτε γι' αυτούς που ταξιδεύουν μόνοι είτε ως ζευγάρια: Η χώρα μας βρίσκεται στην πέμπτη θέση της συνολικής κατάταξης, μετά την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία.

Οι τρεις ελληνικοί προορισμοί, Κρήτη, Αθήνα και Κέρκυρα έχουν κερδίσει από επτά θέσεις στην κατάταξη φέτος το καλοκαίρι σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, τοποθετώντας την Ελλάδα και στη δεκάδα των ανερχόμενων προορισμών για το 2017 έναντι του 2016 με επιπλέον 2 κερδισμένες θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι. Στους κερδισμένους προορισμούς στη «γειτονιά» μας περιλαμβάνεται και η Βουλγαρία, η οποία έχει κερδίσει επίσης δύο θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι. Συνολικά, ο πρώτος ανερχόμενος προορισμός για την τουριστική αγορά της Μ. Βρετανίας είναι η Σρι Λάνκα, η οποία κέρδισε συνολικά 8 θέσεις σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά.

Το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας συγκαταλέγεται επίσης στους ανερχόμενους προορισμούς για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι του 2017, λόγω και των γυρισμάτων των επεισοδίων του Game of Thrones και της ταινίας Star Wars: Episode VIII. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, η τάση αυτού που οι διεθνείς αναλυτές αποκαλούν «set-jetting», ήτοι του τουρισμού που αυξάνεται λόγω της τηλεόρασης ή του σινεμά έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και σύμφωνα με σχετική έρευνα του Tourism Competitive Intelligence περί τα 45 εκατομμύρια τουρίστες διεθνώς επιλέγουν τον προορισμό τους λόγω μιας ταινίας ή μιας σειράς που παρακολούθησαν στη συγκεκριμένη χώρα.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποστεί ελαφριά πτώση ως δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς, ενδεχομένως λόγω της ισοτιμίας στερλίνας- δολαρίου και της προεδρίας του Nτ. Τράμπ, ενώ κερδισμένη φέτος το καλοκαίρι φαίνεται να είναι και η Κωνσταντινουπολη, ο τουρισμός της οποίας είχε χτυπηθεί τα μάλα την περυσινή χρονιά λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα