Kαι η Citi, που ακόμα και τώρα πιστεύει ότι η ύφεση για την Ελλάδα θα είναι 11% το 2014, προσκύνησε την ALPHA

Το σημαντικό είναι πόσα κομμάτια πουλήθηκαν στο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής και αν ολοκληρώθηκε η πώληση για τη ρευστοποίηση των 15.000.000 μετοχών που ανακοίνωσε το Δ.Σ. ώστε να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου. Ηδη στο 1,25 μπορούσε να μετρήσει κανείς τουλάχιστον 12.000.000 τεμάχια στη δημοπρασία.

Η Citi εκτιμά ότι ο ισολογισμός της είναι ανθεκτικός, διαπιστώνει βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού χάρη στην Εμπορική και αναμένει βελτίωση του καθαρoύ επιτοκιακού περιθωρίου καθώς τα επιτόκια των νέων προθεσμιακών θα υποχωρήσουν.

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση

της Ευρωπαϊκής Πίστης από τον κ. Ν. Σκουριά όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στα ρίσκα, η κοινωνική αντοχή στην ύφεση και την ανεργία, στα θετικά η σταθεροποίηση της οικονομίας και η πρόοδος στην εκτέλεση του προγράμματος και στην επιβράδυνση της επιδείνωσης της οικονομίας. Πιθανές θετικές εκπλήξεις, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και επιτυχία πέραν των στόχων στα δημοσιονομικά, στις πιθανές αρνητικές εκπλήξεις μια παρατεταμένη αδυναμία της οικονομίας που μπορεί να καταστήσεις ανεπαρκείς τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Μετά τη μεγάλη άνοδο και διόρθωση της Παρασκευής ΟΤΕ (41,6%), ΔΕΗ (32,8%), ΟΠΑΠ (43,5%) και ΕΧΑΕ (37,7%), οι μετοχές με την υψηλότερη άνοδο του FTSE-25 από την αρχή του έτους. METKA, ΚΑΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, Μυτιληναίος και Σαράντης, οι μετοχές με τα χαμηλότερα P/E, σύμφωνα με Μάνο Χατζηδάκη-BETA AXEΠΕΥ.

Για το δεύτερο εξάμηνο 2013, η RBS συστήνει long τράπεζες, ευρωπαϊκά ομόλογα με υψηλά επιτόκια, εταιρικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, υβριδικά και μετατρέψιμα και από κρατικά πορτογαλικά, ιρλανδικά,γαλλικά και ολλανδικά.

Blogger Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης
Keywords
Τυχαία Θέματα