Jony Ive: Η ιδιοφυΐα πίσω από εμβληματικά προϊόντα της Apple επιστρέφει

O Jony Ive, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την εμφάνιση πολλών δημοφιλών προϊόντων της Apple, αναλαμβάνει εκ νέου την απευθείας διεύθυνση των ομάδων σχεδιασμού της εταιρείας.

Οπως αναφέρει το Bloomberg, o 50χρονος Ive, ανέλαβε τη θέση του Chief Design Officer το 2015 και στη συνέχεια παρέδωσε κάποια

ευθύνη καθημερινής διαχείρισης ενώ ήταν σε εξέλιξη η δημιουργία του νέου αρχηγείου της Apple, στο Cupertino της Καλιφόρνια.

«Με την ολοκλήρωση του Apple Park, οι επικεφαλής και οι ομάδες σχεδίασης της Apple θα αναφέρουν εκ νέου απευθείας στον Jony Ive, ο οποίος παραμένει επικεντρωμένος αποκλειστικά στον σχεδιασμό» δήλωσε η Amy Bessette, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ενώ ο Ιve ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό του «διαστημικού» campus της Apple, η καθημερινή διαχείριση των ομάδων σχεδιασμού hardware και software της εταιρείας ήταν υπό την καθοδήγηση του Alan Dye και του Richard Howarth, οι οποίοι ανέφεραν απευθείας στον CΕΟ Tim Cook. Τώρα ο Ιve θα αναλάβει και πάλι την απευθείας διαχείριση των ομάδων.

Ο Ive έγινε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Apple το 1996. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με τα σχέδια του, από τον αρχικό επιτραπέζιο υπολογιστή iMac το 1998 έως το πρώτο iPod το 2001 και το iPad το 2010, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Apple.

Το 2012, ένα χρόνο αφότου ο Cook έγινε CEO, έκανε τον Ive υπεύθυνο και για τον σχεδιασμό του software.

Keywords
Τυχαία Θέματα