Jan Kregel: Ο αερομεταφερόμενος πρόεδρος

Αν μέτρησα καλά τις μέρες θαρρώ πως η όλη απασχόληση του κυρίου προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του νεοσύστατου Αναπτυξιακού Συμβουλίου, κ. Jan Kregel, θα ήταν ένα γεμάτο διήμερο στην Αθήνα. Τόσος κόπος και τόσα έξοδα – μόνο η μετακίνηση του κυρίου προέδρου στοιχίζει στοιχίζει στην χώρα μας 3.210 ευρώ. Ε, δεν είναι εύκολο να περνάς έναν ολόκληρο Ατλαντικό και τη μισή Ευρώπη.

Ο 73χρονος κ. Kregel με το ιδιαίτερης αισθητικής παπιγιόν του μένει και στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Νέα

Υόρκη. Εκεί, είναι και τα γραφείου του Ινστιτούτου Levy – η ακριβής επωνυμία του είναι Levy Economics Institute of Bard College- όπου ο κύριος πρόεδρος κρατά την υπεύθυνη θέση του Διευθυντή Ερευνών.

Ο κ. Κregel προφανώς και δεν χρειάστηκε να στείλει βιογραφικό ή άλλη συστατική επιστολή. Δεν χρειάστηκε καθώς η σχέση του με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δήμο Παπαδημητρίου (επικεφαλής του Ινστιτούτου Levy) πάει πίσω στο χρόνο.

Ο κ. Παπαδημητρίου επέλεξε να φέρει τον κ. Kregel ως υπεύθυνο μιας επιτελικής ομάδας επεξεργασίας δημόσιων πολιτικών για την ανάπτυξη αφήνοντας στην άκρη οικονομολόγους από την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΙΟΒΕ, το ΚΕΠΕ, τον ΣΕΒ, τα τμήματα ερευνών των τραπεζών κλπ.

Ο υπουργός κ. Παπαδημητρίου επέλεξε τους αερομεταφερόμενους ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες για να μας «πουν» τη μια θεωρία μετά την άλλη σαν τα σχέδια που έφτιαξε ο ίδιος και η σύντροφος στη ζωή και την πολιτική, η κα Ράνια ( Ουρανία) Αντωνοπούλου. Όπως για παράδειγμα το Κείμενο Δημόσιας Πολιτικής Νο. 138 | Οκτώβριος 2014 που επιγράφεται «Μετά τη λιτότητα – Οι επιπτώσεις της πρότασης της εγγυημένης απασχόλησης για την Ελλάδα»- http://www.levyinstitute.org/publications/index_gr.php?docid=2150.

Keywords
Τυχαία Θέματα