JYSK Hellas - Γιώργος Τσιρώνης: Δεν τα καταφέρνει στην Ελλάδα

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Ήλθαν στην Ελλάδα με βαρύγδουπες ανακοινώσεις και μαξιμαλιστικά σχέδια. Να όμως που η πραγματικότητα της κρίσης αποδεικνύεται ιδιαίτερα σκληρή. Ο λόγος για τη δανέζικη αλυσίδα καταστημάτων με είδη σπιτιού και ύπνου Jysk η οποία το 2016 πάγωσε την ανάπτυξη της δημιουργώντας μόλις ένα κατάστημα και την προσεχή Πέμπτη θα εγκαινιάσει μετά από απραξία μηνών το έβδομο κατάστημά της στην Ελλάδα,

στη Βάρη. Κι όλα αυτά ενώ υπήρχε σχεδιασμός για τουλάχιστον 10 με 12 καταστήματα εντός του διαστήματος 2015 - 16.

Αν και είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για αλλαγές στο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, πληροφορίες τονίζουν πως μέχρι στιγμής κάθε άλλο παρά ευχαριστημένα είναι τα στελέχη της επιχείρησης που ίδρυσε στη δεκαετία του '70 ο Δανός Lars Larsen και την οποία "τρέχει" στην Ελλάδα ο κ. Γιώργος Τσιρώνης, στέλεχος με προϋπηρεσία στην κινητή τηλεφωνία. Η μέχρι στιγμής πορεία της πολυεθνικής δεν είναι η αναμενόμενη με αποτέλεσμα δύσκολα να ολοκληρωθεί το πλάνο δημιουργίας 40 μαγαζιών σε όλη την Ελλάδα που είχε ανακοινωθεί. Πηγές του newmoney.gr αναφέρονται σε εγκαίνια με το ...σταγονόμετρο και σε διαρκείς μετρήσεις των πωλήσεων στις οποίες προβαίνει το εγχώριο μάνατζμεντ με στόχο να διαπιστωθεί έως και το 2018 η συνολική βιωσιμότητα της επένδυσης αυτής.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η δανέζικη αλυσίδα καταστημάτων που πρεσβεύει το σκανδιναβικό design στα είδη σπιτιού και ύπνου (Scandinavian Sleeping & Living), μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα με 4 καταστήματα στα τέλη του 2015, άνοιξε μόνο ένα κατάστημα μέσα στο 2016, λόγω αδυναμίας πρόβλεψης των πραγματικών δεδομένων της αγοράς. Αν και δημόσια ανακοινώνεται πως το 2017 η δανέζικη αλυσίδα επιστρέφει στους εντατικούς ρυθμούς επέκτασης στην Ελλάδα, καθώς μετά το κατάστημα της Κομοτηνής, που εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο, ήρθε η σειρά της Βάρης για να αποκτήσει το δικό της κατάστημα Jysk, όλα δείχνουν πως η ανάπτυξη θα είναι πολύ πιο αργή από ό,τι είχε επικοινωνηθεί αρχικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα