Iρλανδικά στελέχη εταιρειών προς Μέι: Δεν έχεις ιδέα τί κάνεις με το Brexit

Iρλανδικά στελέχη εταιρειών έχουν το ακόλουθο μήνυμα για την κυβέρνηση της Theresa May: Δεν ξέρετε τί κάνετε με το Brexit.

Τα στελέχη αυτά έβαλλαν κατά της κυβέρνησης της May, μετά από τις δηλώσεις της υπουργού Επιχειρηματικότητας Mitchell O'Connor η οποία ανέφερε στους Ιρλανδούς βουλευτές πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για το πως θα προχωρήσει με το Brexit.

Πάνω από τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που υπερψηφίστηκε το Brexit, και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την ασάφεια της May για

το σχέδιο εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Η Ιρλανδία έχει να χάσει τα περισσότερα αφού έχει τεράστιες εμπορικές συμφωνίες με την ΕΕ αλλά και τη Βρετανία. Σύμφωνα με μία κυβερνητική αναφορά, το Brexit μπορεί να κοστίσει το 3,8% της οικονομικής παραγωγής της χώρας.

Αυτός ο φόβος της ασάφειας φοβίζει τους κατοίκους εντός αλλά και εκτός του Ην. Βασιλείου, με την May να επαναλαμβάνει τον προηγούμενο μήνα πως θα δώσει προτεραιότητα στα αντιμεταναστευτικά μέτρα και όχι στη διαφύλαξη των εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα