Intel: Η ΕΕ διατάζει επανεξέταση της έφεσης για το πρόστιμο του €1 δισ.

Το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έδωσε εντολή για την επανεξέταση της έφεσης της Intel σχετικά με το αντιμονοπωλιακό πρόστιμο του 1,06 δισ. ευρώ που επιβλήθηκε στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών μνήμης. Η επανεξέταση της έφεσης ανατέθηκε σε κατώτερο δικαστήριο.

«Το Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου, η οποία είχε εγκρίνει το πρόστιμο ύψους 1,06 δισ. ευρώ που επιβλήθηκε στην Intel

για καταχρηστική εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης», ανέφερε το Ανώτατο Δικαστήριο με έδρα το Λουξεμβούργο.

«Η υπόθεση παραπέμπεται στο Γενικό Δικαστήριο προκειμένου να εξετάσει τα επιχειρήματα που προέβαλε η Intel σχετικά με το κατά πόσο μπορούν οι εκπτώσεις που έκανε να περιορίσουν τον ανταγωνισμό», αναφέρει επίσης.

Το Γενικό Δικαστήριο στην απόφαση του το 2014 επιβεβαίωσε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2009, αλλά πέρυσι σύμβουλος δικαστηρίου συνέστησε την υποστήριξη των επιχειρημάτων της Intel.

Η Κομισιόν επέβαλε το πρόστιμο - ρεκόρ εκείνη την εποχή, καθώς υποστήριζε ότι η Intel προσπάθησε να αποκλείσει την ανταγωνιστική της Advanced Micro Devices, παρέχοντας εκπτώσεις στους κατασκευαστές υπολογιστών Dell, Hewlett-Packard, NEC και Lenovo για την αγορά περισσότερων επεξεργαστών μνήμης από την Intel.

Keywords
Τυχαία Θέματα