Φ. Χάμοντ: «Brexit σημαίνει έξοδος και απ' την ενιαία αγορά, όμως το City δεν θα αποκλειστεί»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα καταρτιστεί προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης παρείχε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ στις πρώτες του συνεντεύξεις απ' την ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως είπε η νέα κυβέρνηση θα ακολουθήσει τη συνήθη διαδικασία, το φθινόπωρο.

Την ίδια ώρα ωστόσο αρνήθηκε να θέσει ένα συγκεκριμένο

χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στους μεσοπρόθεσμους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση Κάμερον.

«Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά. Η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουμε σε ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό το φθινόπωρο, όπως γίνεται συνήθως, ενώ θα παρακολουθούμε την κατάσταση της οικονομίας το καλοκαίρι».

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Θα δω τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας σήμερα το πρωί και θα εξετάσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών τόνισε στο ITV ότι δεν θα χρειαστούν έξι χρόνια για μία συμφωνία για το Brexit, τονίζοντας ότι δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες διαβεβαίωσης των διεθνών αγορών ότι θα γίνουν όλα τα βήματα που είναι αναγκαία.

Όπως παραδέχθηκε το Brexit συμπεριλαμβάνει και την έξοδο της Βρετανίας απ' την ενιαία αγορά, ωστόσο σημείωσε πως η κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει μία συμφωνία γρήγορα ώστε να ξεκαθαρίσουν οι όροι της νέας σχέσης με την ΕΕ.

Εκτίμησε δε ότι η πρόσβαση του City στην ευρωπαϊκή αγορά δεν θα αποκλειστεί καθώς όπως είπε το Λονδίνο αποτελεί κρίσιμιμο χρηματοοικονομικό στήριγμα για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. «Επομένως είναι προς το συμφέρον τους να προστατευτεί».

Ο Χάμοντ τόνισε ακόμη ότι η αξιοπιστία θα αποκατασταθεί σταδιακά, ενώ οι Βρετανοί θα καταλάβουν σύντομα το νέο μέλλον, το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση Μέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα