HSBC και Goldman χρηματοδοτούν τη βρετανική startup Bud

Η HSBC Holdings και η Goldman Sachs είναι μεταξύ των επενδυτών που παίρνουν μέρος στον κύκλο χρηματοδότησης ύψους 20 εκατ. δολαρίων της βρετανικής startup τραπεζικής τεχνολογίας, Bud.

Η Bud ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά προκειμένου να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο που θα έχει ως αποστολή της την ανάπτυξη της

τεχνολογίας ανοικτής τραπεζικής, συνδέοντας τα τραπεζικά δεδομένα των πελατών με με εφαρμογές και προϊόντα τρίτων.

«Η επένδυση αποδεικνύει ότι οι τράπεζες εξετάζουν σοβαρά το πώς η ανοιχτή τραπεζική θα μπορέσει να εξελιχθεί πέραν αυτού που προβλέπει ο κανονισμός, σε κάτι που πραγματικά θα θέτει ως προτεραιότητα τον πελάτη», αναφέρει ο συνιδρυτής και CEO της Bud, Ed Maslaveckas.

H Bud ανακοίνωσε ότι έχει φιλοδοξία να διπλασιάσει την ομάδα της στα 62 μέλη μέσα σε έναν χρόνο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και το 2017 υπέγραψε συμφωνία με την HSBC. Πέρυσι, η HSBC ξεκίνησε το πρώτο της προϊόν ως μέρος της συνεργασίας, που ήταν μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν λογαριασμούς από διαφορετικές τράπεζες και να αναλύουν τα δεδομένα των δαπανών τους.

Η επένδυση της HSBC προβλέπει και την τοποθέτηση του Raman Bhatia, επικεφαλής της ψηφιακής τραπεζικής της HSBC, στο ΔΣ της Bud.

Αλλοι επενδυτές είναι η Banco de Sabadell S.A., η Investec Ltd. Και η tanley Fink.

Keywords
Τυχαία Θέματα