H Κίνα επεκτείνει τους κεφαλαιακούς ελέγχους της

Oι κινεζικοί περιορισμοί στη ροή των κεφαλαίων στα προϊόντα ασφαλίσεων στο Hong Kong έχει επεκταθεί στην συμπερίληψη παγκοσμίων πιστωτικών καρτών όπως η Visa και η MasterCard.

Oι εγχώριες τράπεζες οι οποίες εκδίδουν κάρτες των δύο εταιρειών θα πρέπει να επιβάλλουν ένα πλαφόν 5.000 δολαρίων στις αγορές ασφάλειας εκτός

Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών την Παρασκευή. Οι κάτοχοι καρτών της China UnionPay βρίσκονται ήδη υπό τους ίδιους περιορισμούς, και οι αρχές ανέφεραν πως θα παρακολουθήσουν ενδελεχώς τους κατόχους και τους ασφαλιστές, για να δουν εάν οι κάρτες έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.

Τα νέα πως οι αρχές θα προχωρήσουν σε αυτού του είδους των κεφαλαιακών ελέγχων οδήγησαν τις μετοχές των ασφαλιστικών σε πτώση αυτή την εβδομάδα. Η Prudential επέδειξε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2010, ενώ η ΑΙΑ Group επέδειξε την μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο.

Ο περιορισμός ακολουθεί το γενικότερο πλάνο των κεφαλαιακών περιορισμών, τη στιγμή που η Κίνα προσπαθεί να σταματήσει την "αιμορραγία" που οδήγησε σε εκροή 1 τρισ. δολαρίων πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα