H Mercedes μπαίνει στο κλαμπ της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων

Η Mercedes-Benz, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, ξεκινάει την πρώτη της σειρά σε μοντέλα με μπαταρίες, διευρύνοντας έτσι τα περιθώρια επιλογής ανάμεσα σε υψηλής ποιότητας αυτοκίνητα, κι αποσκοπώντας στην αγορά που κυριαρχεί η Tesla Inc.

Το πλάνο της Mercedes EQC προβλέπει να ξεκινήσει η παραγωγή

το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, κι αυτό είναι μέρος ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της γραμμής παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler AG Dieter Zetsche στη Στοκχόλμη, την παγκόσμια πρεμιέρα του συγκεκριμένου μοντέλου. Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει 10 δις ευρώ (12 δισεκατομμύρια δολάρια) στην προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά έχει καταλήξει ότι οι τελικές δαπάνες θα υπερβούν αυτό το ποσό, δήλωσε την Τρίτη, χωρίς να αναφέρει αριθμητικά στοιχεία.

"Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο στοίχημα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και θα πάμε με όλες μας τις δυνάμεις προς τα εκεί," πρόσθεσε ο Zetsche. "Ξεκινάμε τώρα".

Το αυτοκίνητο προστίθεται στα αντίστοιχα Porsche Taycan, Audi E-tron και Jaguar I-Pace κι έτσι ασκεί πίεση στην Tesla, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα την Καλιφόρνια αγωνίζεται να επιτύχει τους στόχους παραγωγής του μοντέλου 3 και να αποκομίσει κέρδη. Η Mercedes σκοπεύει να συναρμολογήσει το EQC στο εργοστάσιο της στη Βρέμη, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει επίσης το πιο δημοφιλές sedan της C-Class. Η Daimler θα κατασκευάσει το αυτοκίνητο στην Κίνα για την τοπική αγορά.

Το EQC θα είναι κερδοφόρο και θα προσφέρει "το καλύτερο πακέτο" σε σύγκριση με τους αντιπάλους του, δήλωσε ο Zetsche, παραβλέποντας να σχολιάσει την τιμή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα