H Kίνα "αγοράζει" το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κι αυτό δεν αρέσει καθόλου στους φιλάθλους

Η κινεζική εταιρεία η οποία εξαγόρασε το γαλλικό ποδοσφαιρικό κλαμπ Sochaux-Montbeliard ποτέ δε φάνταζε ως καλή επιλογή όταν η Peugeot ξεπούλησε σχεδόν τα πάντα το 2015 μετά από 87 χρόνια ιδιοκτησίας. Ο αγοραστής είναι κατασκευαστής φώτων LED, ενώ διαχειριζόταν και την περιουσία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στη Σανγκάη. Όλα αυτά τα προσόντα δεν φαίνονται και αρκετά για την ανάνηψη μίας μικρής, σχετικά,

ομάδας η οποία προσπαθεί να σκαρφαλώσει και πάλι στην πρώτη εθνική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Τώρα, ο Li Wing Sang, επικεφαλής της Tech Pro Technology Development έρχεται αντιμέτωπος με διαδικασίες δήλωσης χρεοκοπίας. Η αξία της μετοχής της εταιρείας έχει πέσει κατά 92% μετά από την "επίθεση" ενός short-seller τον Ιούλιο, με τη συνολική αξία κεφαλαιοποίησης να έχει μειωθεί κατά 1,7 δισ. δολάρια. Τον Αύγουστο, δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ πάγωσε μέρος του κεφαλαίου του Li, αν και, σύμφωνα με την Tech Pro, το ζήτημα αυτό δεν επηρεάζει την εταιρεία.

"Δεν καταλαβαίνουμε την απόφαση της Peugeot να ξεπουλήσει το κλαμπ σε αυτό τον επενδυτή", ανέφερε ο Fabrice Lefevre, πρόεδρος ενός εκ των συλλόγων υποστηρικτών του ποδοσφαιρικού ομίλου.

Οι Κινέζοι επενδυτές έχουν συμφωνήσει να εξαγοράσουν ομάδες όπως η AC Milan και η Inter Milan στην Ιταλία, την Aston Villa στην Αγγλία και την RCD Espanyol στην Ισπανία, ενώ έχουν αγοράσει και μειοψηφικά πακέτα σε Manchester City και Αtletico Madrid.

Oι υποστηρικτές των ομάδων δεν είναι και οι μόνοι οι οποίοι αναρωτιούνται για την Tech Pro και την εξαγορά της ομάδας τους για 7 εκατ. ευρώ. Το Σεπτέμβριο του 2015, ο David Webb, είχε αναφέρει πως η Tech Pro αποτελεί επενδυτική "φούσκα".

Keywords
Τυχαία Θέματα