H Disney Cruise Lines επιστρέφει στην Ελλάδα

Tου Μηνά Τσαμόπουλου

Στην Ελλάδα επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι η Disney Cruise Lines με δρομολόγια διάρκειας 9 και 12 διανυκτερεύσεων που συνδέουν τα δημοφιλή λιμάνια του Αιγαίου με την Βενετία και την Αδριατική. με λιμάνια προσέγγισης στον Πειραιά, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο

και το Κατάκολο.

Οι ξένες εταιρείες παρά τα προβλήματα κυρίως υποδομών που υπάρχουν στην Ελλάδα θέλουν να δρομολογούν κρουαζιερόπλοια τους και εκφράζουν τη λύπη τους που δεν μπορούν να προσεγγίζουν περισσότερα λιμάνια. «Τα κρουαζιερόπλοια της Disney Cruises μπορούν να προσεγγίσουν μόνο έξι ελληνικά λιμάνια και αυτό είναι κρίμα», δήλωσε ο Paul Britton, Manager, Marine Operations, Ports and Itinerary Planning της Disney Cruise Lines για να προσθέσει:

«Υπάρχουν συγκεκριμένα συστατικά για μία ευχάριστη εμπειρία κρουαζιέρας, που ξεκινούν από ένα λιμάνι με δυνατότητες homeporting και εύκολη αεροπορική σύνδεση. Ύστερα θα πρέπει να προσφέρεται μια επιλογή από κάποια δημοφιλή λιμάνια, ένα ολοκληρωμένο δρομολόγιο με ισορροπημένο πρόγραμμα για τις ημέρες εν πλω και ένα μεγάλο λιμάνι τελικού προορισμού ή μια αντίστοιχα δυνατή εμπειρία. Η Ελλάδα έχει όλα τα παραπάνω, εκείνο που της λείπει είναι τα λιμάνια – «κρυφά διαμάντια», παρά τα 100 κατοικημένα νησιά και το αρχιπέλαγος με τα 6.000 μικρότερα νησάκια».

Επίσης και η MSC Cruises προσθέτει ένα πέμπτο κρουαζιερόπλοιο στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνοντας έτσι τη συνολική διαθεσιμότητα κλινών κατά 26,4%. Η ίδια εταιρεία πρόκειται να προσθέσει ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο στο στόλο της στην περιοχή το 2020 ώστε να αυξήσει περαιτέρω τη συνολική διαθεσιμότητα των κλινών της κατά 25%.

Keywords
Τυχαία Θέματα