H Apple ανοίγει κλινικές – πρότυπο για τη νοσηλεία των υπαλλήλων της

Με στόχο την παροχή των καλύτερων δυνατών παροχών υγείας στους υπαλλήλους του ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Apple εγκαινιάζει αυτή την άνοιξη μια σειρά κλινικών που θα ονομάζονται AC Wellness και που θα απευθύνονται στους υπαλλήλους του και τις οικογένειές τους.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία ανέβασε μια ιστοσελίδα με τίτλο acwellness.com, η οποία έχει λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία

της αυτή, αλλά και μια σελίδα καριέρας με πρόσκληση ενδιαφέροντος για γιατρούς πρωτοβάθμιας υγείας, διοικητικό προσωπικό και υπαλλήλους για τα εργαστήρια.

Η αρχή θα γίνει με τους υπαλλήλους της Κομητείας Σάντα Κλάρα και θα περιλαμβάνει μόνο δυο κλινικές.

Παρόμοια προσπάθεια έχει καταβάλει και η Amazon, σε συνεργασία με την Berkshire Hathaway και τη J.P. Morgan, ώστε να βελτιωθούν οι παροχές υγείας για τους εργαζομένους τους.

Οι μεγάλες εταιρείες κρίνουν ότι αυτό είναι το σημείο – κλειδί ώστε να προλαμβάνονται αποτελεσματικά οι ασθένειες πριν εκδηλωθούν. Τα προβλήματα υγείας έχουν ως αποτέλεσμα 69 εκατ. υπάλληλοι να χάνουν αρκετά μεροκάματα κάθε χρόνο, μειώνοντας την παραγωγή κατά 260 εκατ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία των αμερικανικών κέντρων ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα