Groupama: Στα 138,2 εκατ. ο τζίρος το 2015 – Τα σχέδια της νέας Διοίκησης

Tην παρουσίαση των στόχων της νέας Διοίκησης της Groupama για το 2016 αλλά και των πεπραγμένων της προηγούμενης πραγματοποίησαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Κάτσιος (δεξ. στη φωτ.) και ο προκάτοχος του Μπερτράν Βουαρέ (αριστ. στη φωτ.).

Όπως σημείωσε ο κ. Κάτσιος θα δοθεί έμφαση στην ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των Γενικών Ασφαλίσεων (κλάδοι αυτοκινήτου και πυρός) και στους κλάδους Ζωής (υγεία, αποταμίευση) και υιοθετώντας τεχνολογικές λύσεις φιλικές προς τον πελάτη. Παράλληλα

άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς χαρτοφυλακίων άλλων ασφαλιστικών εταιρειών ως μέσο για την ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Εξάλλου ο κ. Βουαρέ εκτίμησε ότι η τάση συγκέντρωσης στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, ενόψει της πλήρους εφαρμογής του νέου κανονιστικού πλαισίου του Solvency II.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, με κύκλο εργασιών ύψους 138,239 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 53,6 εκατ. ευρώ στον κλάδο Ζωής και Υγείας και 84,6 εκατ. στις γενικές ασφαλίσεις, η εταιρεία διατήρησε το 2015 τη θέση της στην αγορά, ενώ κατόρθωσε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στις γενικές ασφαλίσεις.

Στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο αυτοκινήτου, η εταιρεία διεύρυνε το χαρτοφυλάκιό της, αυξάνοντας τον στόλο της κατά 1,6%. Η Groupama Ασφαλιστική επέδειξε καλύτερες αντοχές στις δυσκολίες από την υπόλοιπη αγορά, καταγράφοντας μείωση 10,6% για την εταιρεία. Στον κλάδο Πυρός, σημειώθηκε ταυτόχρονα αύξηση παραγωγής 4,3%, έναντι -1,1% κατά μέσο όρο για την αγορά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη νέα παραγωγή Ζωής και Υγείας, η οποία ανήλθε στα 14,4 εκατ. ευρώ, παρά τη δυσμενή επίδραση των capital controls. Στις ασφαλίσεις Υγείας, η εταιρεία πέτυχε ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της κατά +8%, έχοντας εμπλουτίσει την γκάμα προϊόντων της με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές λύσεις.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θετικό πρόσημο καταγράφει η εταιρεία τόσο στα ατομικά συμβόλαια (+8,1%), όσο και στα ομαδικά (+23,5%). Ο δείκτης ζημιών και εξόδων, κυμάνθηκε και το 2015 σε εξαιρετικά επίπεδα, της τάξης του 82% (combined ratio) στις γενικές ασφαλίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα