Grivalia: Διαγράφονται παράγωγα στις 18 Απριλίου - Σταματά ο δανεισμός

του Δημήτρη Παφίλα

Tην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η λήξη των παραγώγων της μετοχής της Grivalia καθώς και η παύση συναλλαγών δανεισμού τίτλων της μετοχής, ύστερα απο την έγκριση της συγχώνευσης EurobankGrivalia. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το χρηματιστήριο, ο χειρισμός επί των παραγώγων Συμβολαίων επί της μετοχής καθώς και τα προϊόντα του μηχανισμού δανεισμού τίτλων επί της μετοχής της Grivalia, θα έχει ως εξής:

Πρώτον, θα διαγραφούν τα παράγωγα προϊόντα

ΣΜΕ επί της μετοχής της Grivalia, όταν θα λήξουν οι σειρές παραγώγων του Απριλίου δηλαδή την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Κατά την ημερομηνία διαγραφής, οι ανοικτές θέσεις επί του εν λόγω παραγώγου, θα λήξουν αναγκαστικά και θα διακανονιστούν κανονικά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά εισαγωγής του Παραγώγου, δηλαδή με φυσική παράδοση της υποκείμενης αξίας την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Για τον υπολογισμό των χρηματικών υποχρεώσεων των συμβαλλομένων μερών κατά τη φυσική παράδοση, θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία δημοσιευμένη τιμή της υποκείμενης αξίας πριν τη διαγραφή του προϊόντος, δηλαδή η τιμή κλεισίματος της Grivalia Properties A.E.Ε.A.Π. της συνεδρίασης της 18ης Απριλίου 2019.

Δεύτερον, ο δανεισμός τίτλων θα σταματήσει την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 για τα προϊόντα του Μηχανισμού Δανεισμού Τίτλων της Grivalia Properties A.E.Ε.A.Π, ως συνέπεια της διαγραφής του παραγωγού και βάσει του άρθρου 2.6.13 του Κανονισμού ΧΑ. Η ΕΤ.ΕΚ. θα ασκήσει τα δικαιώματα επιστροφής για λογαριασμό όλων των δανειοληπτών και θα προβεί στις παραλαβές και παραδόσεις των σχετικών αξιών την επομένη της άσκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα