Google Duplex: Θα ενημερώνει τον χρήστη ότι μιλά με... Τεχνητή Νοημοσύνη

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της Google στο συνέδριο Google I/O 2018 ήταν αναμφίβολα το demo της τεχνολογίας Google Duplex, μια λειτουργία που επιτρέπει στον ψηφιακό βοηθό Google Assistant να πραγματοποιεί φυσιολογικές συζητήσεις με κανονικούς ανθρώπους μέσω τηλεφώνου για να κλείσει κάποιο ραντεβού ή να πραγματοποιήσει κράτηση σε εστιατόριο.

Αφότου

καταλάγιασε ο αρχικός ενθουσιασμός, ήταν αναμενόμενο ότι θα ξεκινούσε η κουβέντα για τις ηθικές προεκτάσεις μιας τέτοιας τεχνολογίας, αφού ο αποδέκτης της κλήσης είναι πολύ λογικό να μην καταλάβει ότι συνομιλεί με Τεχνητή Νοημοσύνη και όχι με κάποιον άνθρωπο.

Γι' αυτό, η Google έσπευσε σε διευκρινιστική δήλωση στο δίκτυο CNET όπου ξεκαθαρίζει ότι ο ψηφιακός βοηθός Google Assistant θα ενημερώνει εξαρχής τον αποδέκτη της κλήσης ότι πρόκειται για συνομιλία με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης ενώ θα ενημερώνει αυτόματα τον χρήστη σε περίπτωση που η κλήση ηχογραφείται από τον άλλο συνομιλητή.

Με αυτόν τον τρόπο, η Google συμμορφώνεται με έναν νόμο που ισχύει τουλάχιστον στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει και οι δύο συμμετέχοντες να έχουν δώσει τη συναίνεση τους για να ηχογραφηθεί μια κλήση.

Keywords
Τυχαία Θέματα