Goldman για τράπεζες: Οι απώλειες εσόδων παραμένουν

Του Δημήτρη Παφίλα

Mε τίτλο «οι κύριες απώλειες εσόδων παραμένουν και ο σχηματισμός νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων αντισταθμίζεται απο υψηλότερες πωλήσεις», η Goldman Sachs σε έκθεση της μείωσε τις τιμές – στόχους για τις 4 ελληνικές τράπεζες με κορυφαία επιλογή και σύσταση αγοράς την Alpha bank.

Η ανάλυση την οποία υπογράφουν οι κ. κ P. Dziedzic.

M.Pops σημειώνει ότι, οι ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν κάτω απο 1% απόδοση ιδίων κεφαλαίων ( Rote ενσώματης αξίας ) στο πρώτο τρίμηνο με την λειτουργική απόδοση να ξεπερνά την σταδιακή πτώση στα προ προβλέψεων κέρδη.

Οι Τράπεζες επαναξιολόγησαν τους στόχους προς τον SSM με μια υψηλότερη προσφορά στις πωλήσεις NPL, αλλά με αδύναμες ανακτήσεις κεφαλαίων μέχι τώρα. Η ρευστότητα βελτιώνεται σταδιακά.

Τα κύρια «κλειδιά» για τις ελληνικές τράπεζες είναι η πτώση στις κύριες πηγές εσόδων, οι καλύτερες προοπτικές πωλήσεων npl αντισταθμίστηκαν απο αδύναμο σχηματισμό νέων κόκκινων δανείων, και τέλος η ρευστότητα που βελτιώνεται σταδιακά. Η μετοχή της Alpha Bank παραμένει η κορυφαία επιλογή στην Ελλάδα και προτιμώμενη για την ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου.

Η τιμή – στόχος με σύσταση αγοράς είναι 2,5 ευρώ ή πτώση 2%. Για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η σύσταση είναι ουδέτερη ενω η τιμή –στόχος έχει μειωθεί κατά 3%. Η τιμή – στόχος της Eurobank έχει αυξηθεί κατά 4% με σύσταση ουδέτερη και για την μετοχή της Πειραιώς , η τιμή-στόχος είναι 3,4 ευρώ με πτώση 4% και σύσταση ουδέτερη επίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα