Goldman: Εγκαταλείπει το 1 προς 1 για το ευρώ


Μετά τη Deutsche Βank και η Goldman Sachs εγκαταλείπει το σενάριο της απόλυτης ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους και το μεταθέτει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2017.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα μπορούσε να υποχωρήσει και κάτω από το 1 προς 1 έναντι του αμερικανικού δολαρίου εντός του 2016, ωστόσο τώρα, επικαλούμενη

αλλαγές στο outlook της πολιτικής που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες, αναφέρει ως μεγαλύτερη πιθανότητα την κίνηση του ευρώ κοντά στο 1,05 δολάριο σε 12 μήνες, αυξάνοντα;ς και 95 σεντς τις προηγούμενες προβλέψεις της.

Αυτό αναφέρει σημείωμα ομάδας οικονομολόγων της τράπεζας υπό τον Robin Brooks, τον επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή νομισμάτων της τράπεζας. T
Μια μέρα νωρίτερα, η Deutsche Bank αύξησε τις προβλέψεις της από το 1 δολάριο στο 1,05 επίσης.

Στρατηγικοί αναλυτές και επενδυτές αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για το ευρώ μετά το νέο γύρο χαλάρωσης από την ΕΚΤ, ο οποίος απέτυχε να οδηγήσει το ευρώ χαμηλότερα.

Το κοινό νόμισμα της ευρωζώνης έχει ενισχυθεί κατά 4,1% από τις 31 Δεκεμβρίου, διαψεύδοντας σχεδόν το 80% των αναλυτών που περίμεναν αποδυνάμωση κατά το α' εξάμηνο του έτους.

Στη συνέχεια, 14 τράπεζες είχαν εκτιμήσει ότι το ευρώ θα έλθει σε απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο μέχρι τα τέλη του 2016. Τώρα μόλις πέντε εξ αυτών επιμένουν σε αυτή την εκτίμηση, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Bloomberg.

Χθες το ευρώ έφτασε στο 1,1309 έναντι του δολαρίου.

Ωστόσο και η Goldman και η Deutsche Bank επιμένουν ότι μακροπρόθεσμα το ευρώ θα αποδυναμωθεί.

Η Goldman αναμένει ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στα 95 σεντς σε 24 μήνες και στα 90 σεντς σε 36 μήνες.

Η Deutsche Bank «βλέπει» το ευρώ στα 90 σεντς μέχρι τα τέλη του 2017, έναντι 85 σεντς που εκτιμούσε σε προηγούμενη πρόβλεψή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα