Gazprom: Στενό... πρέσινγκ στην Κίνα

Στις.. επικές ατάκες μεγάλων προσωπικοτήτων στρέφεται ο αντιπρόεδρος της Gazprom, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, προκειμένου να πείσει τους Κινέζους να γίνουν ένας εκ των κορυφαίων πελατών της εταιρείας του.

«Γνωρίζεται την κινεζική παροιμία: «Σκληρή δουλειά για τρία χρόνια, ευτυχία για 10.000;», αναρωτήθηκε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του, παραφράζοντας αρκετά ένα από τα γνωστά σλόγκαν του Μάο και προσέθεσε «βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τους Κινέζους φίλους μας σε όλα τα επίπεδα, επιχειρηματικό και κυβερνητικό».

Η Gazprom ευελπιστεί ότι θα κλείσει

ένα νέο συμβόλαιο με την Κίνα για παροχή φυσικού αερίου, μετά την πρώτη συμφωνία που έλαβε χώρα το 2014 αλλά κατόπιν υπήρξε «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Η ρωσική εταιρεία στοχεύει να τροφοδοτήσει την Κίνα με 100 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Παραγωγοί φυσικού αερίου από τη Ρωσία έως την Αυστραλία προσπαθούν να κλείσουν συμφωνίες με την Κίνα, τον μεγαλύτερο καταναλωτή ενέργειας παγκοσμίως, με δεδομένο ότι η χώρα προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τη χρήση άνθρακα, προκειμένου να καταπολεμήσει την εκτεταμένη ρύπανση του περιβάλλοντος που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έκλεισε συμφωνία με την Κίνα το 2014, συνολικής αξίας 400 δισ. δολαρίων, με την Gazprom να επιθυμεί αυτή η συμφωνία να επεκταθεί για επιπλέον τριάντα χρόνια.

Βάσει των υπαρχόντων στοιχείων η κατανάλωση φυσικού αερίου από την Κίνα θα φθάσει στα 400 δισ. κυβικά μέτρα έως το 2025.

Keywords
Τυχαία Θέματα