G7: Δεσμεύσεις για το ηλεκτρονικό έγκλημα και τις αγορές συναλλάγματος αλλά όχι για το εμπόριο

Δεσμεύσεις για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και κατά της κατάχρησης των αγορών συναλλάγματος, αλλά όχι για το παγκόσμιο εμπόριο, ανέλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών του G7, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν.

Η Σύνοδος των επτά ισχυρότερων οικονομιών (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία) στο Μπάρι τελείωσε με την δέσμευση να χρησιμοποιηθούν

όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και να ενισχυθεί η συνεργασία για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων, μετά τις μεγάλης κλίμακας επιθέσεις σε τουλάχιστον 100 χώρες την Παρασκευή.

Παράλληλα, συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τη δημοσιονομική, διαρθρωτική και νομισματική πολιτική για να δώσουν ώθηση στην απασχόληση και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Ωστόσο, η Σύνοδος απέτυχε να λάβει ξεκάθαρες δεσμεύσεις για το ελεύθερο εμπόριο και την απόρριψη του προστατευτισμού, γεγονός που αντανακλά τις πιέσεις από τις ΗΠΑ και την αλλαγή της εμπορικής πολιτικής από τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως σχολιάζει το Reuters.

«Εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε την συμβολή του εμπορίου στις οικονομίες» ήταν η μοναδική σχετική δήλωση στο κοινό ανακοινωθέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα