Freedom Pass: 5 SOS ερωτήσεις και απαντήσεις για το voucher 150 ευρώ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις από τους νέους 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της COVID-19. Η πλατφόρμα για το Freedom Pass την απόκτηση δηλαδή του voucher των 150 ευρώ,  άνοιξε στις 20 Ιουλίου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προσκαλεί το μεσημέρι τις 21ής Ιουλίου, τους νέους να γίνουν «μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας» κλείνοντας το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr.

Το

Freedom Pass αποτελεί μία ψηφιακή προπληρωμένη χρεωστική κάρτα αξίας 150 ευρώ που προορίζεται για αγορές σε ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να πληρώνει με αυτήν:

είτε για αγορές με φυσική παρουσία, «σκανάροντας» στο ταμείο το κι νητό του τηλέφωνο,είτε για ηλεκτρονικές αγορές, εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας.Αναλυτικός οδηγός για το Freedom Pass

1) Τι είναι το Freedom Pass;

Το Freedom Pass είναι μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150€, που προορίζεται για αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. Έτσι, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να πληρώνει για προϊόντα και υπηρεσίες απλά «σκανάροντας» στο ταμείο το κινητό του τηλέφωνο εάν πρόκειται για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα, είτε εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας σε e-shop εάν πρόκειται για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

2) Ποιοι είναι δικαιούχοι;

Όλοι οι νέοι 18-25 ετών, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1996 έως 31/12/2003, δικαιούνται να εκδώσουν το Freedom Pass. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά της Covid-19.

3) Πώς εκδίδω το Freedom Pass;

To Freedom Pass εκδίδεται με αίτηση που υποβάλλεται ψηφιακά, μέσω του freedompass.gov.gr. Για να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα χρειαστείτε τους κωδικούς σας στο Taxisnet. Η αίτηση πραγματοποιείται σε λίγα βήματα, εισάγοντας και επιβεβαιώνοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και το email σας. Αν κάποιος δεν διαθέτει κωδικούς Taxisnet, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Την επόμενη ημέρα λαμβάνετε SMS και email για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

4) Πού και πώς το χρησιμοποιώ;

Το Freedom Pass μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές εντός Ελλάδος σε επιχειρήσεις με το σήμα των VISA ή MasterCard που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμεί να αποκτήσετε. Το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS ) ή Google Pay (για συσκευές Android).

5) Μέχρι πότε ισχύει το Freedom Pass;

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπό σας μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 31/12/21. Το Freedom Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

σιμο υπόλοιπο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 31/12/21, ενώ δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Οι δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να εξαργυρωθεί το Freedom Pass είναι οι εξής:αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορέςενοικίαση αυτοκινήτωνξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματασιδηροδρομικές μεταφορέςσιδηροδρομικές μεταφορές επιβατώνυπηρεσίες ταξίυπηρεσίες λεωφορείωνθαλάσσιες μεταφορές/ ακτοπλοϊκάενοικίαση θαλάσσιων σκαφώνμαρίνες/ παροχή υπηρεσιών σε μαρίνεςλοιπές αερομεταφορέςΑεροδρόμια/ Αεροσταθμοίταξιδιωτικά πρακτορείαλοιπές μεταφορέςενοικίαση σκαφώνμεταφορέςενοικίαση τροχόσπιτων κλπλοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματακατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμούcampingsλοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτωνΣινεμάαίθουσες χορού, σχολεία, στούντιοΘεατρικές επιχειρήσεις, πρακτορεία εισιτηρίωνορχήστρες και μπάντεςεκθέσεις, τουριστικές ατραξιόν, μουσείαλοιπές υπηρεσίες αναψυχής

Διαβάστε ακόμη:

Πλειστηριασμός: Άλλαξαν χέρια 12 από τα 19 «κομμάτια» του Avenue

Wood: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για τη MYTILINEOS – Αυξάνει κατά 21% την τιμή-στόχο

Bank of America: H Ελλάδα δίνει ελπίδες για τη μετάλλαξη Δέλτα

Keywords
Τυχαία Θέματα