Folli Follie: Συζητήθηκε το αίτημα για τον ειδικό εντολοδόχο

Συζητήθηκε σήμερα στο αρμόδιο δικαστήριο το αίτημα που κατέθεσε η Folli Follie για τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος της καταψήφισης  του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας από τους βασικούς μετόχους και κατηγορούμενους για σωρεία αδικημάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο,

Όπως είχε αναφέρει το newmoney, μετά την καταψήφιση της συμφωνίας εξυγίανσης από

τους δύο μετόχους (οι οποίοι αθροιστικά κατέχουν ποσοστό 38,5% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας) στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση και μετά την παροχής γενικής εξουσιοδότησης προς το ΔΣ για την υπογραφή όλων των συμβάσεων και την διενέργεια όλων των πράξεων προκειμένου να εκτελεστεί η συμφωνίας εξυγίανσης, η Folli Follie προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για να κάνει χρήση της δυνατότητας, την οποία παρέχει ο Πτωχευτικός Κώδικας, για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου.

Το αίτημα συζητήθηκε σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση θα πρέπει να αναμένεται εντός του Ιουλίου. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δ. Κουτσολιούτσου υπέβαλλαν αίτημα για αναβολή, το οποίο δεν έγινε δεκτό. Όπως και στη ΓΣ, οι νομικοί αντιπρόσωποι των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, πως το σχέδιο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μετόχων, των εργαζομένων και του Δημοσίου και αμφισβήτησαν βασικές παραδοχές του και οικονομικά στοιχεία που σε αυτό περιλαμβάνονται.

Υπέρ του διορισμού ειδικού εντολοδόχου, σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, τάχθηκαν οι ομολογιούχοι της εταιρείας, οι εργαζόμενοι και επενδυτικά κεφάλαια.

Εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό από το αρμόδιο δικαστήριο, ο ειδικός εντολοδόχος θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν την συμφωνία εξυγίανσης στην επόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Στη συνεχεία, θα υπερψηφίσει την έγκριση του σχετικού θέματος ώστε να ξεπεραστεί ένα ακόμη εμπόδιο στη διαδρομή για την επικύρωση της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της FF και οι νομικοί της εκπρόσωποι έχουν χαρακτηρίσει συμφέρουσα τη συμφωνία εξυγίανσης καθώς

Η Folli Follie απαλλάσσεται από την πλειονότητα των οφειλών της προς τρίτους, πλην των οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, τις οποίες όμως αναλαμβάνει να αποπληρώσει πλήρως η OpsCo για λογαριασμό της FF
Θα διατηρήσει συμμετοχή 10% στην OpsCo, από την οποία η εταιρεία θα λαμβάνει ετήσια αμοιβή 150.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών για χρονικό διάστημα οκτώ ετών, μετά το οποίο προβλέπεται ότι η εταιρεία θα δύναται να εισπράττει μέρισμα ως μέτοχος της OpsCo.

Μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας εξυγίανσης η FF καθίσταται φερέγγυα και βιώσιμη, ενώ σε περίπτωση πτώχευσης η εταιρική περιουσία δεν επαρκεί για την ικανοποίηση των πιστωτών.

Διαβάστε ακόμα:

Jefferies: Προτείνει αγορά σε μετοχές στην Ελλάδα – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

Ο Γκάντι… Βακάκης και η «αντίσταση» στους εφοπλιστές

Airbnb: Η επίθεση σε τουρίστρια, τα $7 εκατ. και η μυστική ειδική μονάδα ασφαλείας

Keywords
Τυχαία Θέματα