Ferrari: Κυκλοφόρησαν τα νέα μοντέλα, αυξήθηκαν οι στόχοι κερδοφορίας

Η Ferrari NV αύξησε το στόχο κέρδους της για το 2017, καθώς κυκλοφόρησαν τα σούπερ- αυτοκίνητα σε περιορισμένη έκδοση, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου αγώνων FXX K Evo που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, βοηθώντας την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να επιτύχει ένα μακροπρόθεσμο στόχο δύο χρόνια νωρίτερα.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη πριν από τους τόκους, τους φόρους και τις αποσβέσεις θα ανέλθουν σε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,63 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η εταιρεία που έχει έδρα με έδρα το Maranello την Πέμπτη σε δήλωσή της. Αυτό είναι 14% περισσότερο από αυτά που είχε επιτύχει το 2016. Το Ebitda, προσαρμοσμένη στο τρίτο τρίμηνο, σημείωσε άνοδο άνω του 13% στα 266 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Marchionne έχει επιδιώξει κέρδη ύψους 1 δισ. ευρώ από τότε που αντικατέστησε τον Luca Cordero Di Montezemolo στο τιμόνι της Ferrari το 2014. Η επίτευξη του στόχου πριν από το 2019 ανοίγει το δρόμο για τον 65χρονο CEO να ξεκινήσει το τελικό επιχειρησιακό του πλάνο για την εταιρεία που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα- θρύλους προτού να συνταξιοδοτηθεί. Η νέα πενταετής στρατηγική, που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2018, θα συμπεριλάβει την επέκταση σε νέα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης, για να κερδίσει περισσότερους πελάτες με λιγότερο ακραία μοντέλα.

Ωστόσο, η Ferrari δεν εγκαταλείπει τους πιο πιστούς λάτρεις της και θα συνεχίσει να αναδεικνύει ειδικά μοντέλα όπως το LaFerrari Aperta convertible του περασμένου έτους ή το FXX K Evo, το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό στο ετήσιο αγώνα Finadi mondiali στα τέλη Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα