Fed: Οι έξωθεν πιέσεις αυξάνουν για την αμερικανική οικονομία

Ανησυχία από την υποχώρηση πετρελαίου και εμπορευμάτων αλλά και από την αναταραχή στις διεθνείς αγορές.

Την άποψη ότι η πτώση στις τιμές πετρελαίου και εμπορευμάτων αλλά και η έντονη αναταραχή των αγορών αυξάνει τους κινδύνους για την αμερικανική οικονομία, εξέφρασαν τα μέλη της διοίκησης της Fed, όπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της τράπεζας

που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Οι συμμετέχοντες εκτίμησαν ότι οι συνολικές επιπλοκές αυτών των εξελίξεων για τις προοπτικές της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας δεν είναι ξεκάθαρες αλλά παράλληλα συμφώνησαν ότι η αβεβαιότητα έχει ενισχυθεί», αναφέρεται στα πρακτικά. Προστίθεται ακόμη ότι αρκετά μέλη της FOMC θεωρούν ότι οι παραπάνω εξελίξεις πιέζουν αρνητικά τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

«Ενώ οι συμμετέχοντες συνεχίζουν να αναμένουν ότι η σταδιακή προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής είναι η κατάλληλη επιλογή, ο ρυθμός αυτής της προσαρμογής θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις σε επίπεδο οικονομίας και αγορών αλλά και από τις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις στις οικονομικές προοπτικές», τονίζεται ακόμη στα πρακτικά.
Επίσης παραδέχθηκαν ότι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας είναι θετικά, ενώ αντίθετα χαρακτήρισαν απογοητευτικά αυτά για δαπάνες και παραγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα