Fed: Ανησυχία για τις επιπτώσεις των εκλογών στην αμερικανική οικονομία

Οι πολιτικές εξελίξεις σε κάθε χώρα μπορούν να επηρεάσουν και την οικονομία, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από την τελευταία έκθεση, Beige Book της Fed που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τα στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχίες για το κατά πόσο η εκλογική διαδικασία μπορεί να πλήξει την οικονομική δραστηριότητα, καθώς

αρκετές επιχειρήσεις μοιάζουν απρόθυμες να προχωρήσουν σε επενδύσεις ή άνοιγμα θέσεων εργασίας πριν να οριστικοποιηθεί ποιος θα είναι ο επόμενος κάτοικος του Λευκού Οίκου.

Εν γένει το Beige Book διακατέχεται από μία νότα «μετριοπάθειας».

Αναφέρεται ότι ο μεταποιητικός κλάδος κινείται ελαφρώς ανοδικά, ενώ ανάλογες τάσεις καταγράφονται και στον τομέα υπηρεσιών, εξαιρουμένου, όμως, του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Έξι εκ των Ομοσπονδιακών Τραπεζών των ΗΠΑ που συμμετέχουν στην έρευνα που οδηγεί στην κατάρτιση του Beige Book, υποστήριξαν ότι η αγορά εργασίας παραμένει «σφιχτή».

Αναφορικά με την οικονομία και οι 12 Ομοσπονδιακές Τράπεζες υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξή της ήταν ήπια και θα διατηρηθεί σε αυτόν τον ρυθμό και εντός των επόμενων μηνών.

Σημειώνεται ότι η Fed εκδίδει το Beige Book οκτώ φορές ετησίως, πριν από τις συνεδριάσεις του διοικητικού της συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα