Facebook: Ρεκόρ κερδών και εσόδων το α' τρίμηνο παρά τη διαρροή δεδομένων

Τίποτα δεν φαίνεται να στέκεται εμπόδιο στην πορεία της Facebook που, παρά το σκάνδαλο μεγατόνων με τη διαρροή στοιχείων 87 εκατομμυρίων χρηστών, ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών και εσόδων για το α' τρίμηνο του έτους.

Αν και το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica ξέσπασε στα μέσα Μαρτίου κι έφτασε να φέρει το μεγάλο αφεντικό του τεχνολογικού κολοσσού ενώπιον του Κογκρέσου για δημόσια απολογία, η Facebook

ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη 4,99 δισ. δολ. καια έσοδα 11,97 δισ. δολ., έναντι προβλέψεων των αναλυτών για καθαρά έρδη 4,01 δισ. δολ. και έσοδα 11,41 δισ. δολ.

Αύξηση 13% σημείωσαν οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες, φτάνοντας στα 2,2 δισεκατομμύρια, ενώ το ίδιο ποσοστό αύξησης αφορά και στους ενεργούς χρήστες σε ημερήσια βάση.

«Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, η κοινότητα και η επιχείρησή μας σημείωσαν ένα καλό ξεκίνημα το 2018» δήλωσε ο CEO του Faceb ook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ επισημαίνοντας ότι ο κολοσσός των social media«υιοθετεί μια ευρύτερη αντίληψη της ευθύνης του» και «επενδύει χρήματα ώστε να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες του χρησιμοποιούνται για καλό σκοπό».

«Πρέπει να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε νέα εργαλεία για να βοηθάμε τους ανθρώπους να συνδέονται, να ενισχύουμε τις κοινότητές μας και να φέρνουμε τους χρήστες μας πιο κοντά», συμπλήρωσε ο Ζούκερμπεργκ.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Facebook ενισχύθηκε άνω του 4% μετά την ανακοίνωση των κερδών και κατά 7% μετά το conference call.

Το προηγούμενο διάστημα είχε κατρακυλήσει με απώλειες σχεδόν 18% από τα ιστορικά υψηλά του περασμένου Φεβρουαρίου. Φέτος έχει χάσει 9,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα