FT: Η Σέριφος, ο καλύτερος κρυμμένος «θησαυρός» της Μεσογείου

Στην κορυφή της λίστας των Financial Times με τους κρυμμένους θησαυρούς της Μεσογείου βρίσκεται η Σέριφος κι άλλοι δύο ελληνικοί προορισμοί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Μύκονος και η Σαντορίνη να είναι οι μεγάλοι σταρ της Ελλάδας, με αποτέλεσμα η Σέριφος

να παραμένει στη σκιά των «γιγάντων». Το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο, τα δρομολόγια των πλοίων έχουν τα... καπρίτσια τους αλλά το ταξίδι αξίζει.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η καθολική μονή Σαν Φρουτουόσο, σε έναν μικρό κολπίσκο λίγο πιο έξω από τη Γένοβα, όπου συρρέουν ταξιδιώτες από το Πορτοφίνο και το Καμόγλι. Η μονή βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και η θέα είναι εντυπωσιακή.

Το Σαν Φρουτουόσο

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Λάστοβο της Κροατίας, ένα από τα πιο απομονωμένα από τα 600 νησιά της χώρας στην Αδριατική, καθώς είναι προσβάσιμο μόνο από το Σπλιτ.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Φαβινιάνα, λίγο πιο έξω από τη δυτική ακτή της Σικελίας, με τα τιρκουάζ νερά της, στην πέμπτη το Καβάγιο, το νοτιότερο άκρο της Κορσικής, στην έκτη η ελληνική Μάνη, στην έβδομη το αρχιπέλαγος Κορνάτι στην Κροατία, στην όγδοη η Αμοργός, στην ένατη η τουρκική χερσόνησος Ντάτσα (η αρχαία Κνίδος) και στην δέκατη το ιταλικό, γεμάτο ηφαίστεια, νησί της Παντελλερία.

Η Παντελλερία στην Ιταλία

Keywords
Τυχαία Θέματα