FF Group: «Παρανόηση... ότι δεν πράξαμε τα δέοντα για τον οικονομικό έλεγχο»

Προϊόν παρανόησης χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο Όμιλος FF τη θέση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι ο όμιλος αρνήθηκε να υποβληθεί σε πλήρη οικονομικό έλεγχο.

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο της υποβολής αιτήματος της ΕΚ στο δικαστήριο για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου στη Folli Follie, εξαιτίας της μη προσκόμισης των ταμειακών διαθεσίμων και επειδή δεν προχώρησε σε έλεγχο για το σύνολο των οικονομικών καταστάσεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ομίλου FF, αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις:

«Η

διοίκηση του Ομίλου FF θεωρεί ότι η θέση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πως η FF Group αρνήθηκε να προβεί σε πλήρη έλεγχο είναι προϊόν παρεξήγησης, καθώς ο όμιλος,έχει πράξει τα δέοντα.

Σχετικά με τα συγκεκριμένα θέματα που θέτει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αναφέρουμε τα ακόλουθα:

1. Όπως είναι ήδη γνωστό και προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα του Ομίλου και των επενδυτών του, ζητήσαμε από τη διεθνή ελεγκτική εταιρεία Ernst&Young (EY), σε πλήρη συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να προβεί σε πλήρη έλεγχο των εταιρειών του Ομίλου.

2. Η ΕΥ για τους δικούς της λόγους δεν προχώρησε σε πλήρη έλεγχο και προτάθηκε διαδικασίa ελέγχου για συγκεκριμένους λογαριασμούς των οικονομικών καταστάσεων για το έτος 2017. Έτσι υπογράφηκε η αντίστοιχη σύμβαση. Ταυτόχρονα, η ΕΥ πρότεινε ότι ο όμιλος FF πρέπει να διορίσει μια διεθνή εταιρεία για = εξειδικευμένο έλεγχο. Ο Όμιλος συμφώνησε να προχωρήσει αμέσως με αυτό, η σύμβαση προβλέπεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα και θα ανακοινωθεί επίσημα, ενώ αντίγραφο της αντίστοιχης σύμβασης θα παραδοθεί και στην Εποπτική αρχή.

3. Αναφορικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την υλοποίηση ακόμα ενός έκτακτου ελέγχου, τη θεωρούμε ως αβάσιμη, δεδομένου ότι ο Όμιλός μας έχει προβεί σε όλες τις παραπάνω ενέργειες για να διασφαλίσει τα συμφέροντά του και τα συμφέροντα των επενδυτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα