Euroferry Olympia: Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί – upd

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και οι δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα που έχει ήδη διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της προανάκρισης και αφού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι.

Πάνω από 30 ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στο γκαράζ τρία του πλοίου Euroferry Olympia. Η φωτιά στην πλώρη σβήστηκε, όμως οι φλόγες συνεχίζουν

να καίνε από τα μέσα του πλοίου έως την πρύμνη.

Από το πρωί βρίσκονται στην Κέρκυρα και οι οικογένειες των τριών Ελλήνων αγνοουμένων με μέριμνα του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο έχει ήδη προσδεθεί από ρυμουλκό χωρίς να κινδυνεύει πλέον να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο. Παράλληλα, συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τα ρυμουλκά καθώς και τα πυροσβεστικά πλοία της Πυροσβεστικής.

Γύρω από το πλοίο υπάρχει αντιρρυπαντικός εξοπλισμός και σκάφη στην θαλάσσια περιοχή για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τυχόν διαρροή καυσίμων στην θάλασσα.  Για αυτό το λόγο είναι στη περιοχή μια έμπειρη ειδική ναυαγοσωστική ομάδα που αποτελείται από 14 άτομα. Πρόκειται για ναυαγοσώστες των εταιρειών MEGATUGS και SMIT Salvage που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να διεξαχθούν οι εργασίες με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

Ερευνώνται τα αίτια του ατυχήματος

Την ίδια ώρα, κλιμάκιο της «Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)» έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη Ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA : DirezioneGenerale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα