Eurobank Equities: Στο 1,58 η τιμή στόχος και με σύσταση «buy» για την Alpha Bank

Το νέο στρατηγικό σχέδιο «Αύριο» της Alpha Bank αξιολογεί σε μελέτη της η Eurobank Equities αυξάνοντας την τιμή στόχο της τράπεζας στο 1,58 ευρώ καθώς και τη σύσταση «αγοράς».

Συγκεκριμένα στη μελέτη της υπό τον τίτλο «Αύριο είναι μια νέα μέρα» η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι νέο επιχειρηματικό σχέδιο της Alpha Bank

προβλέπει τον δείκτη RoTE στο ~ 10% το 2024, ωθούμενο κυρίως από τη μείωση των NPEs (4pps), η οποία θα μειώσει ουσιαστικά το κόστος πιστωτικού κινδύνου (CoR) αλλά και ισχυρή αύξηση των δανείων περίπου 10 δισ. ευρώ το 2021-24 (3pps).

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η διοίκηση στοχεύει στη μείωση του δείκτη NPEs στο 7% έως το τέλος του 2022 (από 26% pf για το Galaxy) και στο 2% έως το 2024. Προκειμένου να επιτύχει τον βραχυπρόθεσμο στόχο, η διοίκηση αποφάσισε να αναβαθμίσει τις προγραμματισμένες τιτλοποιήσεις σε 8,1 δισ. ευρώ από 3,3 δισ. ευρώ προηγουμένως, με εκτιμώμενο κόστος περίπου 1,3 δισ. ευρώ (συν προβλέψεις 0,3 δισ. ευρώ που καταγράφηκαν στο 4ο τρίμηνο του 2022). Από τα 8,1 δισ. ευρώ, σχεδόν τα μισά θα μεταβιβαστούν μέσω τιτλοποιήσεων στο πλαίσιο του Ηρακλή. Επιπλέον, η αναμενόμενη αρνητική οργανική ροή κατά 0,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2022 θα μειώσει τα NPEs στα 2,9 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Eurobank Equities «Έχουμε υποστηρίξει εδώ και πολύ καιρό ότι η κεφαλαιακή θέση της Alpha Bank είναι αρκετά ισχυρή για να απορροφήσει τις απώλειες που σχετίζονται με την εξυγίανση του ισολογισμού της. Οι εκτιμήσεις της διοίκησης όπως αποτυπώνονται στο νέο επιχειρηματικό πλάνο υποδηλώνουν ότι ο δείκτης CET 1 θα πέσει κάτω στο 12% περίπου χωρίς την αύξηση κεφαλαίου. Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κεφαλαίου, ο δείκτης CET 1 του ομίλου αναμένεται να μειωθεί στο κατώτατο όριο του 14% περίπου (FL CET περίπου 12%) στο τέλος του 2021 και να διαμορφωθεί στο 15,6% περίπου στο τέλος του 2024, επίπεδα πολύ πάνω από τις ρυθμιστικές  απαιτήσεις».

Διαβάστε ακόμα:

Ελλείψεις στην παγκόσμια προσφορά προϊόντων – Υπό ασφυκτική πίεση τα κινεζικά εργοστάσια

Τουρισμός για όλους: Επιδότηση έως και 100% – Ποιοι οι δικαιούχοι για δωρεάν διακοπές

Καλοκαιρινή άδεια: Πώς υπολογίζεται – Πότε καταβάλλεται το επίδομα

Keywords
Τυχαία Θέματα