Etihad Airways: Δεν επενδύουμε στη Lufthansa

Δεν σχεδιάζει να αποκτήσει μερίδιο της γερμανικής Lufthansa η Etihad Airways, όπως έκανε γνωστό η ίδια η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Αμπου Ντάμπι. Παρά ταύτα, οι δύο αερομεταφορείς μελετούν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη συμφωνία συνεργασίας που συνήψαν πρόσφατα, σύμφωνα με τον CEO της Etihad,

Τζέιμς Χόγκαν.

Παράλληλα, ο Χόγκαν ανέφερε πως οι δύο εταιρείες συζητούν μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης που είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο.

O CEO της Etihad, Τζέιμς Χόγκαν

Την Τρίτη, η μετοχή της Lufthansa σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων τριών μηνών, μετά από δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Il Messaggero που ανέφερε ότι διεξάγονται συνομιλίες «σε υψηλό επίπεδο», οι οποίες μπορεί να αφορούν την εξαγορά του 40% της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής στην Ευρώπη από την Etihad μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Η μετοχή διαπραγματευόταν με πτώση 2,6% στα 11,5 ευρώ νωρίτερα στη Φρανκφούρτη, μετά τη διάψευση από τον Χόγκαν.

Εξάλλου, ο CEO της Etihad ανέφερε πως η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη σε μια λεγόμενη συμμαχία ιδίων κεφαλαίων με μειοψηφικές συμμετοχές σε μια σειρά αεροπορικών εταρειών με προβλήματα, όπως η Air Berlin και η Alitalia.

Η Alitalia, η οποία επίσης έχει ακουστεί για ενδεχόμενη συνεργασία με τη Lufthansa, θέλει να υπάρξει «ιταλική λύση», ανέφερε επίσης ο Χόγκαν. Ο CEO και στελέχη του ιταλικού αερομεταφορέα είχαν συναντηθεί πριν λίγες ημέρες με Ιταλούς υπουργούς για να συζητήσουν την τελευταία κρίση ρευστότητας και συμφώνησαν να υποβάλουν ένα λεπτομερές σχέδιο.

Στο μεταξύ, η Lufthansa και η Etihad είχαν ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι θα συμφωνούσαν να μοιραστούν τις πωλήσεις θέσεων σε τέσσερα δρομολόγια, στο πλαίσιο μιας χωριστής συμφωνίας που προβλέπει τη μίσθωση από τον γερμανικό αερομεταφορέα 38 αεροσκαφών από την αντίπαλή της Air Berlin, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς εμφανίζει αυξανόμενες ζημίες.

Όπως ανέφερε ο Χόγκαν, η Air Berlin απαιτεί «δραστικές αλλαγές» και ότι η ΕΕ θα πρέπει να χαλαρώσει τους κανόνες ιδιοκτησίας ώστε να επιτραπεί στις ξένες εταιρείες να πάρουν πλειοψηφικά πακέτα στις αεροπορικές ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση σε κεφάλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα