Dominique Louis, ο πάμπλουτος που θέλει να ξανακάνει μόδα την πυρηνική ενέργεια

Ο Γάλλος μεγιστάνας Dominique Louis διπλασιάζει την παρουσία του στον τομέα της ατομικής ενέργειας, στοιχηματίζοντας ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προωθήσει μια πυρηνική αναγέννηση.

Πριν από τρεις μήνες, ο όμιλος πυρηνικής μηχανικής Assystem SA πούλησε το 61% της επιχείρησης στον κλάδο αυτοκινήτων και αεροσκαφών για 400 εκατομμύρια ευρώ (472 εκατομμύρια δολάρια). Ο Louis χρησιμοποίησε τα έσοδα για να αγοράσει μερίδια της εταιρείας και να αποκτήσει το 5% του γαλλικού πυρηνικού

αντιδραστήρα Areva NP για 125 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ η Γαλλία περιορίζει την πυρηνική της εξάρτηση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Assystem πιστεύει ότι η ατομική ενέργεια θα επανέλθει στη μόδα καθώς το κόστος της κλιματικής αλλαγής θα αυξηθεί. Ο Louis αναμένει από την Electricite de France SA να κατασκευάσει 20 με 30 νέους αντιδραστήρες για να αντικαταστήσει εν μέρει τον γερασμένο στόλο της καθώς οι τοπικές αντιθέσεις στις αιολικές εκμεταλλεύσεις περιορίζουν την ανανεώσιμη παραγωγική ικανότητα.

"Το στοίχημα μου είναι ότι θα αρχίσουμε να έχουμε κλιματικά ατυχήματα και ότι η κοινή γνώμη θα μεταστραφεί πολύ γρήγορα", δήλωσε ο Louis, ο οποίος ελέγχει το 61% της Assystem, σε συνέντευξή του στις 29 Νοεμβρίου στο γραφείο του στο Παρίσι. "Ο πυρηνικός τομέας, παράλληλα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι ο καλύτερος τρόπος να αντικατασταθεί ο άνθρακας".

Keywords
Τυχαία Θέματα