Diess (CEO VW): Πολύ δύσκολα τα επόμενα 5 με 10 χρόνια για τους ανταγωνιστές μας

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί πρόκληση για την αυτοκινητοβιομηχανία και όποιος καταφέρει να τη διαχειριστεί καλύτερα, θα πετύχει, τόνισε μιλώντας στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Group, Herbert Diess.

«Μπαίνουμε σε μεταβατική περίοδο για την αυτοκινητοβιομηχανία και, διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, θα έρθουν δύσκολες στιγμές γιατί θα πρέπει να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες, όχι μόνο τις

τάσεις της ηλεκτροκίνησης αλλά και της αυτόνομης οδήγησης, όπως και της αμφίδρομης επικοινωνίας οδηγού και οχήματος», ανέφερε ο Diess, στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

«Αρα τα επόμενα 5 με 10 χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα για όλους τους ανταγωνιστές μας», είπε και πρόσθεσε: «Πιστευω ότι η εταιρεία που θα διαχειριστεί καλύτερα αυτή τη μετάβαση, θα πετύχει».

Τη Δευτέρα, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε στο Σαλόνι Αυρτοκινήτου της Γενεύης ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο buggy το οποίο θα αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου της VW που όπως ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο θα περιλαμβάνει επενδύσεις συνολικού ύψους 44 δισ. ευρώ, για την κατασκευή νέων εργοστασίων, ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αυτόνομης οδήγησης και λοιπών υπηρεσιών, για την τετραετία 2019 και 2023.

Η VW ανακοίνωσε επίσης ότι αναζητά συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές για ηλεκτροκίνητα οχήματα, ώστε να μειώσει τα κόστη ανάπτυξης και παραγωγής.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, VW και Ford ανακοίνωσαν ένα σχέδιο κατασκευής εμπορικών βαν και μεσαίου μεγέθους φορτηγών από το 2022, καθώς και σχέδια συνεργασίας στην έρευνα για αυτοκινούμενα οχήματα.

Σχολιάζοντας την απειλή των αμερικανικών κυρώσεων στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, η Diess δήλωσε ότι η VW έχει κάνει ό, τι μπορούσε για να «πείσει την αμερικανική κυβέρνηση ότι είμαστε πραγματικά αποφασισμένοι να επενδύσουμε περαιτέρω στις ΗΠΑ».

«Είναι μια κρίσιμη κατάσταση για εμάς», δήλωσε ο Diess, «γιατί τα περισσότερα premium brands εδώ στη Γερμανία εξαρτώνται από την αγορά των ΗΠΑ. Η Audi και η Porsche έχουν εκεί σημαντικό μερίδιο αγοράς, κι αυτό συνιστά μια απειλή».

«Κάνουμε ό, τι μπορούμε αλλάοι δασμοί δεν αφορούν μόνο τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και άλλους κλάδους, οπότε είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποιο είναι το αποτέλεσμα», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα