Deutsche Telekom: Αύξηση 16% στα προσαρμοσμένα EBITDA το δ΄τρίμηνο λόγω ΗΠΑ

Ξεπέρασαν το δ΄τρίμηνο τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη της Deutsche Telekom AG αφού αυξήθηκαν οι χρήστες στη μονάδα κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ κερδίζει όλο και περισσότερους πελάτες ευρυζωνικότητας στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν 16% και ανήλθαν στα 5,1 δισ. ευρώ, χωρίς φόρους και άλλα έξοδα. Την ίδια ώρα οι αναλυτές προέβλεπαν πως θα ανέλθουν στα

5 δισ. ευρώ.

Επίσης, το δ΄τρίμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5% σε 17,9 δισ ευρώ, που υπερβαίνει το μέσο όρο εκτίμησης των 17,8 δισ. ευρώ.

Η T-Mobile, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, πρόσθεσε πάνω από 1 εκατομμύριο νέες μηνιαίους χρήστες για έκτη συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς οι πελάτες βρίσκουν ιδιαίτερα ελκυστικές τις προσφορές της εταιρείας. Η ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου είχε επίσης ένα "σημαντικό" αντίκτυπο στα κέρδη της Deutsche Telekom, επισήμανε η ίδια η εταιρεία.

Η Deutsche Telekom έχει προβλέψει για φέτος πως τα προσαρμοσμένα EBITDA θα αυξηθούν σε περίπου 21,2 δισ. από 19,9 δισ. ευρώ, αφού οι πωλήσεις αναμένεται να έχουν άνοδο. Η εταιρία σχεδιάζει να πληρώσει μέρισμα 55 σεντς ανά μετοχή, δηλαδή 10% περισσότερο από πέρυσι.

Η Deutsche Telekom ανταγωνίζεται τις Vodafone και Telefonica Deutschland, καθώς προσπαθεί να κερδίσει πελάτες για το MagentaOne, ένα πακέτο υπηρεσιών τηλεφώνου, ίντερνετ και τηλεόρασης που προσφέρει στη Γερμανία και επεκτείνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, οι αντίπαλοί της η United Internet και η Drillisch ασκούν πίεση στη γερμανική εταιρία διότι προσφέρουν πακέτα χαμηλότερου κόστους.

Keywords
Τυχαία Θέματα