Deutsche Bank: Προς αναζήτηση κεφαλαίων €8 δισ.

Συνάντηση θα πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Deutsche Bank, με στόχο να συζητηθεί σχέδιο συγκέντρωσης κεφαλαίων άνω των 8 δισ. ευρώ, καθώς ο CEO ητς γερμανικής τράπεζας, John Cryan, εκφράζει ανησυχίες για τα κεφαλαιακά επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα

σχεδιάζει την πώληση μετοχών, καθώς και μέρους της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, μετά την αποτυχία της να βρει αγοραστή για την Postbank. Τώρα ενδέχεται η DB να επιδιώξει την επανένταξη της Postbank στις δραστηριότητές της.

Aναλυτές επισημαίνουν πως η αύξηση κεφαλαίου είναι η σωστή λύση και ότι ο χρόνος είναι ενδεδειγμένος, καθώς, όπως φαίνεται, κι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες 'ισως χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια.

Σύμφωνα με πηγές, τα μέτρα που συζητά αυτές τις ημέρες το ΔΣ της Deutsche Bank μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση κεφαλαίου κατά τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, εξετάζονται και διοικητικές αλλαγές, όπως η ανάληψη νέου ρόλου από τον επικεφαλής του τομέα Οικονομικών, Marcus Schenck, ο οποίος μπορεί να αναλάβει αναπληρωτής CEO από κοινού με τον Christian Sewing. Αυτή τη στιγμή, τα δύο αυτά στελέχη έχουν την ευθύνη της επίβλεψης του τομέα διαχείρισης πλούτου και της λιανικής τραπεζικής.

Στους σχεδιασμούς της DB είναι ο συνδυασμός της επενδυτικής στρατηγικής και του εμπορικού τομέα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενδέχεται να πουληθεί και το 30% της μονάδας διαχείρισης πλούτου μέσω IPO. Στα τέλη του 2016 η μονάδα είχε προς διαχείριση assets ύψους 774 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι αμφιβολίες για την οικονομική ευρωστία της DB εντάθηκαν μετά την αξίωση 14 δισ. δολαρίων από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση πώλησης επισφαλών δανείων που πυροδότησαν την κρίση του 2008. Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική τράπεζα ήρθε σε διακανονισμό τον περασμένο Δεκέμβριο, για την καταβολή του μισού ποσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα